İyi Partili Vekil Eşine Sürgün

İyi Partili Vekil Eşine Sürgün
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, muhalif milletvekili eşi olduğu gerekçesiyle Hakim eşi Sabahat Bahşi’nin görev yeri değiştirildiğini açıkladı. İYİ Parti Milletvekili Bahşi’nin açıklamasına göre Hakim Bahşi,...

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, muhalif milletvekili eşi olduğu gerekçesiyle Hakim eşi Sabahat Bahşi’nin görev yeri değiştirildiğini açıkladı. İYİ Parti Milletvekili Bahşi’nin açıklamasına göre Hakim Bahşi, Eski Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın taraf olduğu bir davanın hakimliğini yapıyordu. Eski Bakan Kılıç’ın avukatı, dava hakiminin, İYİ Partili vekilin eşi olduğu gerekçesiyle reddi hakim talebinde bulundu. Bu talepten 3 gün sonra da Hakim Bahşi’nin görev yeri değiştirildi.
Bahşi, eski bakan Kılıç’ın reddi hakim gerekçesinin de hukuka aykırı olduğunu söyledi ve “Dilekçelerinde ‘yaptığımız araştırmada mahkeme hâkiminin eşi Feridun Bahşi’nin İYİ Parti Milletvekili olduğu haricen öğrenilmiştir’ deniyor. Davalı Kılıç’ın eski spor bakanı ve AK Parti milletvekili olduğu hatırlatılarak, ‘Dosya hâkiminin birinci derecede yakını olan eşinin davalı tarafla açıkça husumet içerisindeki siyasi konumu nedeniyle dosya üzerinde yaptığı, yapacağı işlerin ve davranışın görevini doğru ve tarafsız yapmasını mümkün kılmamaktadır’ gibi gerekçeler sunuluyor. 37 yıllık başarılı bir hakime karşı ne çirkin ifadeler bunlar” dedi.
Son yıllarda kendisi ve ailesinin benzer hukuksuzluklar yaşadığına dikkat çeken Bahşi, “Ben hukukçuyum, eşim hukukçu, kızım, oğlum, damadım ve gelinim de hukukçu. 2013 yılında hâkimlik sınavından 96 puan alarak mülakatta elenen bir yeğenin amcasıyım. Yine, önceki yıllarda hem yazılı sınavı hem mülakatı geçtikten sonra sadece kızım olduğu için listeden çıkarılan bir kızın babasıyım” diye konuştu.