İyi Parti’nin kafası karışık

İyi Parti’nin kafası karışık
Kurultaydan bu yana, parti içi tartışmalarla ilgili kamuoyu önünde açıklama yapmak yerine, rahatsız milletvekilleriyle bire bir ya da gruplar halinde görüşerek eleştirileri dinlemeyi tercih eden Genel Başkan Akşener ise ilk kez...

Kurultaydan bu yana, parti içi tartışmalarla ilgili kamuoyu önünde açıklama yapmak yerine, rahatsız milletvekilleriyle bire bir ya da gruplar halinde görüşerek eleştirileri dinlemeyi tercih eden Genel Başkan Akşener ise ilk kez sessizliğini bozdu.
Meclis grup toplantısı sonrasında gazetecilerin, Ümit Özdağ’ın, Kavuncu’yu hedef alan sözlerinin anımsatılması üzerine Akşener, “Buğra Kavuncu bugün, Özdağ’ın sözlerini, iddialarını ispatlamak için bir imkan sunuyor. Kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulunuyor” dedi.
Akşener’in hedefindeki asıl isim ise AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan oldu. Özdağ’ın açıklamalarının ardından Turan’ın twitter hesabından “Partisine küsen Genel Başkan, milletvekilleri istifaları, kongrede liste oyunları derken şimdi de malum tartışma. Bekleyin, grup bile kuramayacaklar” paylaşımına da dikkat çeken Akşener, “Benim arkadaşlarımın ne konuştuğu değil de, bugün AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın ne dediği önemli” dedi.
Akşener, 28 Şubat sürecinde, Genel Başkan Yardımcısı olduğu Doğru Yol Partisi’nde 40’ın üzerinde milletvekilinin partiden kopuş süreci anımsatmasıyla da partisine yönelik bir “siyasi operasyon” olabileceği mesajı verdi. Bülent Turan’ın sözlerine manidar diyen Akşener, “Başka bir gözle izleyeceğiz, bundan sonra olacakları. Biz partimize bir saldırı olacağını bekliyorduk elbette” dedi.
‘HDP’yle yakınlaşma’ iddiası Akşener’i sinirlendirdi
Gazetecilerin, Özdağ’ın açıklamaları üzerinden İYİ Parti’nin yerel seçim döneminde HDP ile yakınlaştığı iddiasına ilişkin sorusuna yanıtı ise sert oldu. İYİ Parti Lideri, “Büyük bir yalandır, bunu söyleyen yalancıdır” sözleriyle tepki gösterdi.