İyilerle kötülerin seçimi

İyilerle kötülerin seçimi
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “İyi misiniz?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.Selahattin Demirtaş, seçimlere ilişkin “Önümüzdeki seçimler, iyiler ve kötüler arasında...

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “İyi misiniz?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Selahattin Demirtaş, seçimlere ilişkin “Önümüzdeki seçimler, iyiler ve kötüler arasında olacak. Kararsız olmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.
Demirtaş T24’te yayımlanan yazısında şunlara dikkat çekti:
“Nasıl? İyi misiniz? Hangi yönetim sisteminden yanasınız, hangi partiye sempati duyuyorsunuz, hangi dine inanıyor, hangi dili konuşuyorsunuz bilemiyorum ama bunların hiçbiri iyi veya kötü bir insan olduğunuzu belirlemiyor bana göre. Buradan yola çıkarak şunu net olarak söyleyebilirim: Önümüzdeki seçimler; partiler, kimlikler, inançlar arasında değil, iyiler ve kötüler arasında olacak. İyilerin tarafındaysanız yeriniz bellidir, kararsız olmaya gerek yok. İyilik ve kötülük tüm partilerde az çok vardır. Ben tüm partilerdeki ‘iyilik’ yanlılarının seslerini yükseltmesi ve bir araya gelmelerinden söz ediyorum. Panellerde, televizyon programlarında, demokratik eylem ve etkinliklerde yan yana durmalı ve tüm siyasi partileri iyiliğin ittifakına zorlamalıdır.”