İzin Çıkınca Feyzioğlu da Desteğe Geldi

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 24, 2020 / 00:23

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmelerin sonuçlandığı saatlerde, polis barikatının bulunduğu alana gelen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun görüşme talebini geri çeviren baro başkanları, arkalarını dönerek Feyzioğlu’nu protesto etti.

“Biz buradayken siz neredeydiniz. Gece nasıl rahat uyudunuz” diye soran baro başkanlarına Feyzioğlu, “Ben bakanlıklarda girişimde  bulunuyordum. Baroları terörize ederek bu noktaya getiren sizsiniz” dedi. Bunun üzerine baro başkanları Feyzioğlu’nu, “Savunma susmadı susmayacak” sloganları ile protesto etti.

Soruna kendisinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşme sonucu çözüm bulunduğunu öne süren Feyzioğlu daha sonra katıldığı bir programda “İstifa edecek misiniz” sorusuna “İstifa etmemi gerektiren herhangi bir durum yok” diye yanıt verdi. Feyzioğlu, neden barolara destek yerine, Anıtkabir’e gittiği sorusuna da “Bütün bunlar eğer o otobüslerin önü kesilmeseydi o kadar kardeşçe olacaktı ki. Herkes kendi tercih ettiği yolu izlemiş olacaktı. Yürümek istemeyenler de Anıtkabir’e gelecekti. Anlaşmayacaktık belki bazı baro başkanlarıyla ama uzaktan selamlaşacaktık. Anıtkabir’de buluşacak, bir ortak paydamız olacaktı. Ne kazandık buradan Türkiye olarak, ben bunu soruyorum.” yanıtını verdi. 

Feyzioğlu’nun sözleri üzerine avukatlar, “Sen bize sırtını dönersen biz de sana sırtımızı döneriz” ifadeleriyle tepkilerini ve istifa çağrılarını sosyal medyadan paylaştılar. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan da “Dün meslektaşları darp edilirken, arkadaşları yerde sürüklenirken yanlarında olmamış bir barolar birliği başkanı ile karşı karşıya kaldık. Bugün gördüğümüz baro başkanları zordayken gelmeyip olay çözüldükten sonra gelen bir baro başkanının tavrı ile karşı karşıya kaldık. Bunu kabul etmiyoruz onu vicdanı ile baş başa bırakıyoruz” açıklaması yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top