İzinsiz yardım toplamak AK Parti’lilere serbest

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 18, 2020 / 06:25

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla izinsiz yardım toplayan derneklere bir yenisi daha eklendi. Yönetim kurulunda AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Hatice Kübra Öztürk Gökkaya’nın yer aldığı “Türkiye Beyazay Derneği”ne izinsiz yardım toplama hakkı tanındı.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, 10 Haziran’da Türkiye Beyazay Derneği’nin Erdoğan’ın onayıyla “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluşlar” listesine dahil edildiğini duyurdu.
Birgün’de yer alan habere göre, izinsiz yardım toplama hakkı tanınan derneğin yönetim kurulunda AK Parti’li isimler bulunuyor. AK Parti Genel Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliği ile Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı’nda Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, aynı zamanda derneğin Genel Başkan Vekili konumunda.
Derneğin başkanı Nejla Sümer de AK Parti’li bir isim. Sümer önceki yıllarda AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken, derneğin genel sekteteri ise 2 defa AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Derneğin onursal başkanı ise AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top