İzmir acılarıyla başbaşa

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 5, 2020 / 12:40

İzmir’de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan 17 binada arama kurtarma faaliyetleri sona erdi. Çalışmalar son olarak Rıza Bey Apartmanı’nda yürütüldü.
ENKAZ KALDIRMA İŞLEMLERİ BAŞLADI
Arama kurtarmanın sona ermesi ile birlikte Rıza Bey Apartmanı’nda kepçeler ile enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı. AFAD verilerine göre, 114 yurttaş hayatını kaybetti. Yaralanan bin 35 kişiden 898’i taburcu edildi.

Minik Ayda’nın babası: Ben de lüks yerlerde yaşamak isterim ama…

Enkaz altından 91 saat sonra kurtarılarak simge hale gelen 3 yaşındaki Ayda Gezgin’in babası Ufuk Gezgin, kızının sağlık durumunda sıkıntı olmadığını belirtti. Enkaz altında hayatını kaybeden eşinin cenazesinde konuşan baba Gezgin, başsağlığı dileyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’tan binaların denetlenmesini istedi. Ufuk Gezgin, kızının ne zaman taburcu edileceğinin belli olmadığını belirterek, “1996’dan beri o evde oturuyorum. Benim her zaman deprem korkum var, altımızdan fay hattı geçiyor. Ben de lüks yerlerde, kayalıkların olduğu yerde yaşayayım isterim ama herkesin imkanı bu kadar” değerlendirmesinde bulundu.
‘ÇİMENTO KULLANILMAMIŞ’
Gezgin ayrıca, “AFAD’çılarla konuşun. Tuttuğunuz zaman tuz buz oluyor, betonunda sıkıntı var, demirinde sıkıntı yok. Çimento kullanılmamış” diye konuştu

Bakan ‘Türkiye’ye seslendi: Riskli binalarda oturmayalım

Arama çalışmaları sonrası konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık, sadece bir alanda enkaz kaldı. Orada da hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Kurum’un açıklamasında, “Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım” çağrısı dikkat çekti. Kurum’un bu sözleri sosyal medyada tepkilere neden oldu. MHP lideri Bahçeli de önceki gün “Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi” demişti.
‘BİN KONTEYNIR KURULACAK’
Bayraklı’da ilk etapta bin konteynır kurulacağını da belirten Kurum “19 gün sonra teslim edeceğiz” ifadesini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top