İzmir Barosu da yürüyüş çağrısı yaptı

İzmir Barosu da yürüyüş çağrısı yaptı
İstanbul'dan sonra İzmir Barosu da üye avukatlara yürüyüş çağrısı yaptı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de yaptığı açıklamada, “siyasi iktidar sahte bir gündem yaratmış durumda. Baroların yapısını değiştirmek,...

İstanbul'dan sonra İzmir Barosu da üye avukatlara yürüyüş çağrısı yaptı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel de yaptığı açıklamada, “siyasi iktidar sahte bir gündem yaratmış durumda. Baroların yapısını değiştirmek, çoklu baro yaratmak ve barolarda seçim sistemini kendi işine geldiği gibi kurgulamak için çalışma yapıyor” dedi.

İzmir Barosu, internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından şu çağrıyı yaptı: “Baroları bölme, savunmayı susturma projesine karşı hiçbir otoriteye, hiçbir güce teslim olmayacağımızı bir kez daha ifade etmek için tüm meslektaşlarımızı 29.06.2020 Pazartesi günü saat 19:00’da İzmir Barosu Merkez Binası önünden Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak cübbelerimizle yürümeye çağırıyoruz.”

“Baroların bugün yaptığı her şeyden önce yurttaşların haklarını korumaktır” açıklaması yapan  İzmir Barosu Başkanı Avukat Özkan Yücel de “Biz hukuksuzluğa karşı meslektaşlarımızla birlikte omuz omuza direneceğiz. Bu zamana kadar yanlarında olduğumuz tüm yurttaşlarımızı da yanımızda görmek isteriz” dedi.