İzmir TMO’da yağ kuyruğu: ‘Bu hale getirenler utansın’

Son Güncellenme Tarihi: Mart 8, 2022 / 06:09

AKP iktidarı, “Ayçiçeği yağında yeterli stok olmadığı ve zam geleceği iddiaları”nın peşine polis takadursun İzmir’deki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) önünde dün uzun kuyruklar vardı. Yaklaşık iki saat kuyrukta bekleyen ancak mağazada kalmadığı için yağ alamadan ayrılan yüzlerce kişi tepkiliydi. Kuyrukta bekleyenler Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yaptığı “Yeterli miktarda ayçiçek yağı stoğu bulunmaktadır” açıklamasını da anımsattı.

ANKA Ajansı’nın haberine göre bir yurttaş, “Keyfimizden gelmedik, çok kötü durumdayız. Yağ için geldik. Bakanlık ‘Var’ dedi, ama yok, hani nerede? Gelsinler görsünler, oradan söylemesi kolay. İki saattir kuyruktayız. Halkla bir kaynaşsınlar da neyin ne olduğunu görsünler” diye tepki gösterdi.

Emekli bir kadın da şunları söyledi:
“Bir buçuk-iki saattir yağ için bekliyorum. Niye yalan söylüyorlar. Her şeyi pahalı, tepemize çıktılar, aşağı da inmiyorlar. Bu milletin halini görün, Allah’tan korkun. 73 yaşındayım. Evde bir oğlum var 51 yaşında. Nereye gitse ‘Yaşın büyük’ diyerek iş vermiyorlar. Ben bu kuyrukları bekliyorum ki ucuz bir şey alayım da evime götüreyim, tencere kaynatayım. Ayıp, bunlar artık utansın.”

‘‘Emekliyim 3 bin 600 lira alıyorum, yetmiyor’’
Emekli maaşı olarak 3 bin 600 lira aldığını ancak geçimine yetmediğini söyleyen bir yurttaş, “Çiftçiyi rezil ettiğin sürece bu memleket batağa gider. Koltuktan kalkacaksın, köy köy gezeceksin. Memleketin halini göreceksin. Emekliyim 3 bin 600 lira alıyorum, yetmiyor. Geliyorum buraya kuyruğa. Kendisi 120 bin lira maaş almayı biliyor. Hesabını soracak bu memleketin insanı” dedi.
Bir başka yurttaş da “Yağ satışı yokmuş, sadece bakliyat alabileceğiz. Marketlerde yağ yok. Türkiye’yi bu hale getirenler utansınlar. Her şey kötüye gidiyor.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top