İzmir’de pideler artık domatessiz

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 3, 2022 / 09:31

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dolar kurundaki tırmanış ile akaryakıt ve elektrik fiyatlarındaki yüksek artışın belediye bütçelerine büyük darbe vurduğunu belirterek, “Domates alamıyoruz. Çarpıcı bir örnek diye söylüyorum. İzmir’de, vefat eden vatandaşlarımızın taziyelerine pide göndeririz. Senelerdir bunu yapıyoruz. O pideler domatessiz gitmeye başladı. Çünkü domates almak için yaptığımız ihalede belirlenmiş fiyatı üretici veremiyor” dedi.

Fiyat artışlarının belediye hizmetlerine etkisini anlatan Soyer, şöyle konuştu:
“Bizim de kamu kurumu olarak başka türlü almamıza imkan yok. Bu, sadece küçücük bir örnek. Bunun gibi o kadar çok şey var ki. Çıktığımız ihalelerde müteahhitler işi yarım bırakıyor, tasfiye etmek istiyor. Yeni ihalelere çıktığımızda müteahhit girmiyor. Belirsizlik nedeniyle tespit ettiğimiz yaklaşık maliyetlere katlanamayacağını düşünüyor. Bu ekonomik belirsizlik ve hayat pahalılığı her mutfakta bir yangına sebep oldu. Büyükşehir Belediyesi mutfağında da bir yangına sebep oldu. Bu memlekette yaşayan herkes nasıl mağduriyet yaşıyorsa İzmir Büyükşehir Belediyesi de tüm kurumsal kapasitesiyle büyük sıkıntılar içinde. Ama bunları aşacak gücümüz var”

Tunç Soyer önemli sıkıntılara rağmen kredi notlarında olumsuz bir değişim olmadığına dikkat çekti, “Üç yılda neleri aşmadık biz. İzmir Büyükşehir Belediyesi felaketlerin tahribatını yenebilecek güce sahiptir” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top