İzmir’de toplu ulaşıma %38, minibüse %50 zam

İzmir’de toplu ulaşıma %38, minibüse %50 zam
İzmir’de belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının biniş ücretlerine yüzde 38 zam yapıldı. Tam bilet 4,70’ten 6,5 TL’ye çıktı. Ayrıca biniş ücretlerine her ay TEFE ve TÜFE ortalamasına göre zam yapılması kararlaştırıldı....

İzmir’de belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının biniş ücretlerine yüzde 38 zam yapıldı. Tam bilet 4,70’ten 6,5 TL’ye çıktı. Ayrıca biniş ücretlerine her ay TEFE ve TÜFE ortalamasına göre zam yapılması kararlaştırıldı. İzmir’de minibüs ücretlerine de yüzde 50 zam geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), mart ayı toplantısını yaptı. Son akaryakıt zamlarının ele alındığı toplantıda, belediyeye ait toplu ulaşım araçlarının biniş ücretine yüzde 38 zam yapılması önerisi görüşüldü. Kurulda bulunan hükümet üyelerinin ret oyu verdiği karar, İzmir Büyükşehir ve CHP’li ilçe belediye başkanlarının kabul oyları ile UKOME’den geçti. 5 TL olan minibüs ücreti, yüzde 50 zamla 7,5 TL’ye çıkarıldı.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Taner Oğuz, “Araçlarımızı çalıştırma durumumuz yoktu. Kontak kapatma noktasındaydık. Bu zamlarla şimdi araçları çalıştırabilecek hale geldik, ancak yine kazanç sağlamaktan uzağız” dedi. Başkan Tunç Soyer “Bütçemiz 2 milyar TL açık verecek” demişti. (ANKA)