İzmitli Bayon mayısta yollarda!

İzmitli Bayon mayısta yollarda!
GÜNEY Koreli otomotiv devi Hyundai’nin İzmit fabrikasında üreterek 40’tan fazla ülkeye ihraç edeceği yeni B segmenti Crossover (CUV) modeli Bayon dün online bir lansmanla tüm Avrupa’ya tanıtıldı. Yeni model mayıs ayında Türkiye’de...

GÜNEY Koreli otomotiv devi Hyundai’nin İzmit fabrikasında üreterek 40’tan fazla ülkeye ihraç edeceği yeni B segmenti Crossover (CUV) modeli Bayon dün online bir lansmanla tüm Avrupa’ya tanıtıldı. Yeni model mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Geçen sene 110 milyon Euro yatırımla Hyundai Assan tarafından İzmit’te üretilen yeni i20’nin platformunun üzerinde 55 milyon Euro ek yatırımla geliştirilen Bayon’dan ilk etapta yılda 30 bin adet üretilecek.
İSMİNİ FRANSA’DAN ALDI
Hyundai’nin B-SUV sınıfında yer alan diğer modeli Kona ile aynı uzunlukta olan Bayon’un sadece yüksekliği 60 mm daha düşük. Hatta bagajı Kona’dan büyük. Hem Bayon hem Kona, Avrupa’da ve Türkiye’de B-SUV sınıfında satılacak, Hyundai’nin mevcut SUV modellerindeki şehir isimleri stratejisini devam ettiren Bayon adını Fransa’daki Bask Bölgesi’nin başkenti Bayonne’dan alıyor.
HAFİF HİBRİT MOTOR
Hafif hibrit (mild hybrid) ve benzinli motorlara sahip Bayon’da yer 48V hafif hibrit teknolojisi, 100 ve 120 beygir güçleriyle seçilebiliyor. 1.0 litrelik
T-GDi motorla sunulan bu teknoloji, 6 ileri Akıllı Manuel Şanzıman (6iMT) veya 7 ileri çift kavramalı şanzıman (7DCT) ile satın alınabiliyor.
1.0 litrelik T-GDi motorun 100 beygirlik versiyonu ise 48V hafif hibrit teknolojisi olmadan da tercih edilebiliyor. Hem manuel hem de DCT ile kombine edilen bu seçenek, Eco, Normal ve Sport olmak üzere üç farklı sürüş moduna sahip. BAYON’da beş ileri (5MT) manuel şanzımanla gelen 84 PS’lik 1.2 litre ve 6 ileri manuel veya otomatik şanzımanla sunulan 1.4 litre 100 PS atmosferik motorlar da var.