Japonya’da olsa harakiri yapardı

Japonya’da olsa harakiri yapardı
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Amasra’da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden patlamasına ilişkin “Japonya’da olsa harakiri yapması gereken bakan hala koltuğunda oturuyor” diyerek Enerji ve Tabii...

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Amasra’da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden patlamasına ilişkin “Japonya’da olsa harakiri yapması gereken bakan hala koltuğunda oturuyor” diyerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’i eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Baş, “İşçiler iki şekilde gündem oluyor. Biri ölünce biri direnince… Bu ülkede ekmek kavgası, artık ölüm ve yaşam kavgası¨ ifadelerini kullandı.

Dönmez’in konuşmasından sonra kürsüye çıkan Baş, bakana yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Sayın Bakan gittin ne yaptın orada? Turistik gezi mi yaptın? Fotoğraf çektirdiğin insanların yarısı yok bugün. İnsanların yarısı ölmüş, o fotoğrafta yanındaki çocuk şu anda ölmüş. Hala koltukta oturuyor. Şimdi ‘kader planı’ diye yeni bir laf öğrendik. Cumhurbaşkanı gidiyor diyor ki ‘Şükürler olsun, hamdolsun 41 cenazemize yirmi dört saat içerisinde ulaştık’.

Dişlerimi sıkıyorum, yumruklarımı sıkıyorum, isyan ediyorum. Dalga falan geçmiyorum, utanıyorum. Bu ülkeyi böyle bir zihniyet yönettiği için utanıyorum.”