Japonya’dan Kagura

Japonya’dan Kagura
Japonya Büyükelçiliği tarafından, Japonya Tanıtma Vakfı’nın bir projesi olarak Japonya’nın geleneksel sahne sanatı “Kagura”yı Türkiye’ye tanıtmak üzere “Japonya’dan Kagura” internet sitesi açıldı. 23 Şubat’ta,...

Japonya Büyükelçiliği tarafından, Japonya Tanıtma Vakfı’nın bir projesi olarak Japonya’nın geleneksel sahne sanatı “Kagura”yı Türkiye’ye tanıtmak üzere “Japonya’dan Kagura” internet sitesi açıldı. 23 Şubat’ta, www.japonyadankagura.com adresinde yayına başlayan internet sitesi Türkiye’den binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi SUZUKI Kazuhiro, Kagura’nın Türkiye’de gördüğü ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Kazuhiro, “Japonya’dan Kagura internet sitesi, Japonya’nın geleneksel sahne sanatları ve Japon kültürü hakkında derin bilgiler vermek ve Japonya ile Türkiye arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla açıldı. Kagura’nın Türkiye’de kısa sürede böylesine ilgi görmesi iki ülke arasındaki kültürel bağların ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha görmemizi sağladı. Türk halkının Japon kültürüne ve Kagura’ya ilgisinden büyük memnuniyet duyduk” dedi.

23 MART’A KADAR YAYINDA
“Hiroshima Kagura”dan “Yamata-no-Orochi” ve “Momiji-gari” adlı 2 eser ile Kagura belgeselinin yer aldığı “Japonya’dan Kagura” internet sitesi; 23 Mart 2022, saat 23.59’a kadar www.japonyadankagura.com adresinde yayında olacak.

“100’DEN FAZLA KAGURA TOPLULUĞU FAALİYET GÖSTERİYOR”
Suzuki, “Hiroshima’da aslında 100’den fazla Kagura topluluğu faaliyet gösteriyor. Bölgesel olarak Kagura, yöre halkı arasında önemli bağlar kurmakta ve yeni bir turizm kaynağı olarak önemli rol oynamaktadır. Burada pek çok kişinin Kagura’yı ilk defa izlediğini düşünüyorum. Japonya’nın farklı bölgelerinde kök salmış çok çeşitli özgün kültürler mevcuttur ve Kagura da bunlardan biridir. Koronavirüs nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamaları kalktığında, umarım birçoğunuz Japonya’ya gitme ve Japonya’nın güzellikleri ile harika kültürünü bizzat deneyimleme imkanı bulursunuz” diye konuştu.