Jesus, Jesus'ı yenince

Dün akşam Fenerbahçe sadece Karagümrük takımını yenmedi. Aynı zamanda rezalet bir hakem olan Bitigen'i ve kendi hocası Jorge Jesus'u da yendi. Hakemi yazmaya gerek dahi duymuyorum, nasıl olsa Türkiye futbolunda düzgün bir tane bile hakem yok. Fakat Jorge Jesus'u yenmemiz dün akşam hayli zor oldu. İlk devredeki Jesus’u ikinci devredeki Jesus yendi ama yenemeyebilirdi de...

Eğer Jesus bizim rakibimiz değilse, neredeyse oynadığı son 10 maçta tek bir fayda sağlamayan İrfan Can neden ilk 11’de yer aldı, neden 65 dakika oyunda kaldı?.  Alternatiflerinden neyi daha doğru yapıyor? Mesela Arda hangi açıdan daha kötü İrfan’dan da Jesus böyle bir seçim yapıyor? Rossi her maç oyuna giriyor ama ne işe yarıyor? Allah aşkına Serdar Dursun iyiydi demiyorum ama kim Pedro'dan daha kötü olabilir? Jorge Jesus'un kariyerini, futbol bilgisini, başarılarını sorgulayacak değiliz tabi ki. Lakin, yanlışa da yanlış deriz. Bakın öyle basit değil, hocanın bu oyuncu takıntıları ve 3’lü savunma inadı bu sene bize bir şampiyonluğa mal oldu. Derbi kazanamadık arkadaş. Bu tuhaf ve adaletsiz takıntılardan dolayı Jesus’un daha kazandığı tek bir derbi yok.

Bunları nasıl görmez anlamıyorum. “Jorge Jesus gitsin” demiyorum. Kaç haftadır yazıyorum, tribünde “Jesus gitsin mi kalsın mı?”  tartışmalarında benim oyum hep devamdan yana. Açıkcası, Jesus kadar kariyerli başka bir hocayı Fenerbahçe'ye getirmek şu ara  zor. Ayrıca yeni gelecek ismin daha başarılı olacağının garantisi de yok. Kısaca benim görüşüm, Hoca kalsın devam etsin ama bu oyuncu takıntılarından ve bize şampiyonluğa mal olan inadından vazgeçsin. Hatta İrfan, Mert Hakan, Rossi gibi lüzumsuz isimlerden bizi kurtarması da önemli. Rica ediyoruz kendisinden. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İbrahim Can Arşivi