“Jülyet’in Yolculuğu” İzlanda’dan başlıyor

“Jülyet’in Yolculuğu” İzlanda’dan başlıyor
Uluslararası ödüllü oyuncu Fadik Sevin Atasoy’un yazıp yönettiği kısa filmi Jülyet’in Yolculuğu dünya prömiyerini 13 Ocak’ta İzlanda’da yapıyor.Film, Reykjavik Kadın Filmleri Festivali’ne seçildi. Film, kadın yönetmenlerin...

Uluslararası ödüllü oyuncu Fadik Sevin Atasoy’un yazıp yönettiği kısa filmi Jülyet’in Yolculuğu dünya prömiyerini 13 Ocak’ta İzlanda’da yapıyor.

Film, Reykjavik Kadın Filmleri Festivali’ne seçildi. Film, kadın yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı RVK Uluslararası Film Festivali’nde özel seçki olarak 13 Ocak’ta uluslararası seyirci ve yabancı basın ile buluşacak.

Ülke sinemamızın kadın hikayelerine ait bir dili olması gerekliliğini savunan Fadik Sevin Atasoy, Jülyet’in Yolculuğu’nda oyuncak bir bebek üzerinden modern bir masal anlatıyor.



Türkiye Amerika ortak yapımını film, Red Case Ent ve Sky Films ortaklığında çekildi. Filmde Cüneyt Mete ve Aylin Akpınar rol alıyor. Diğer ana rolde ise tiyatro oyuncusu İskender Altın var. Filmin görüntü yönetmeni Türkiye’nin ilk kadın görüntü yönetmeni Deniz Eyüpoğlu. Müzikleri ise Saki Çimen imzası taşıyor.