Kâbil’de banka kuyruğu

Kâbil’de banka kuyruğu
Yeni bir hükümet kurma hazırlıkları yapan Taliban’ın çözmesi gereken en önemli sorunlardan biri ülkedeki ekonomik kriz. Afgan parasının değer kaybetmesi, gıda fiyatlarındaki artış halkı sıkıntıya sokuyor.Reuters’a konuşan...

Yeni bir hükümet kurma hazırlıkları yapan Taliban’ın çözmesi gereken en önemli sorunlardan biri ülkedeki ekonomik kriz. Afgan parasının değer kaybetmesi, gıda fiyatlarındaki artış halkı sıkıntıya sokuyor.
Reuters’a konuşan Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise yeni kabinin açıklanması için kesin tarih veremeyeceğini, ancak birkaç gün içinde hükümet üyelerinin tanıtılacağını ifade etti. AFP’ye bilgi veren iki Taliban yetkilisi ise yeni kabinenin muhtemelen cuma namazı sonrasında açıklanacağını belirtti.
BANKALAR ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
Taliban, ekonominin tekrar işler hale gelmesi için bankaların açılması talimatını verdi. Ancak haftalık nakit çekim limitleri belirlenmesi nedeniyle banka önlerinde para çekmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturuyor.
Afganistan para birimi Afgani’nin dolara karşı değeri Kabil’de 93-95 düzeylerinde bulunuyor. Taliban’ın yönetimi devralmasından önce ise bu değer 80 düzeyindeydi.
Sorunların yeni hükümet kurulunca aşılacağını, piyasaya düzenin geleceğini savunan Taliban, diğer ülkelere de Afganistan ile ekonomik ilişkileri sürdürme çağrısında bulundu.