Kabinedeki 17 bakan ve Oktay milletvekili adayı olacak

Kabinedeki 17 bakan ve Oktay milletvekili adayı olacak
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara’dan ve kabinedeki 17 bakanın ise büyükşehirlerden milletvekilli adayı olacağını açıkladı. Erdoğan, AKP’deki üç...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara’dan ve kabinedeki 17 bakanın ise büyükşehirlerden milletvekilli adayı olacağını açıkladı. Erdoğan, AKP’deki üç dönem kuralına ilişkin ise “Yenilenmeye, tazelenmeye, yeni başlangıçlar yapmaya her zaman ihtiyaç var,” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, NTV ve Star TV ortak yayınında şunları söyledi:
· (Kılıçdaroğlu) Terör örgütünün siyasi uzantısını da masaya koydu. Dağıt sandalyeleri al Cumhurbaşkanlığı havalarında, bu kadar basit.
· HDP en başından beri bu masanın yedinci ortağı idi. Biz masanın altında demiştik. Şimdi masanın altından üstüne çıktı. HDP eşittir PKK’dır, YPG, PYD’dir. Bu denklemde CHP’nin yeri nerede kalıyor?

“HÜDA PAR, MİLLİ YAPI”
· HÜDA PAR’a yakıştırılmak üzere çirkinlikler var. HÜDAPAR ‘Bizim terörle hiçbir ilgimiz olmaz’ diyor, tamamen yerli ve milli yapı. HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakına desteğini önemli ve kıymetli buluyorum.

YILDIRIM YİNE ADAY
AKP’de milletvekili aday adayları başvurularını tamamladı. AKP Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, başvuru süresinin bitimine az bir zaman kala dosyasını teslim ederek yeniden İzmir’den aday adayı oldu. 3 dönem kuralıyla ilgili son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek.