Kaçak Hiranur’a İBB’den mühür

Kaçak Hiranur’a İBB’den mühür
İBB İmar Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binasını mühürledi. Belediye, binanın “kaçak” olduğunu söyledi.Vakıf, kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşındayken cinsel...

İBB İmar Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Hiranur Vakfı’nın Sancaktepe’deki binasını mühürledi. Belediye, binanın “kaçak” olduğunu söyledi.

Vakıf, kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşındayken cinsel istismara maruz kalmasıyla birlikte kamuoyunun gündemine gelmişti.

Belediyeden yapılan açıklamada mühürleme sebebi, “5 Blok için ruhsat alan, yapı ruhsatında bloklar arasını bahçe olarak gösteren Hiranur Vakfı’nın, mevzuata aykırı bir şekilde bloklar arasına kaçak külliye inşa ettiği tespit edildi” diye aktarıldı.



SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?
İBB, ilk olarak 25 Şubat’ta Sancaktepe Belediyesi’ni konuyla ilgili olarak bilgilendirip, gereğinin yapılmasını istedi.

Üç ay geçmesinin ardından herhangi bir yanıt alamadığını söyleyen İBB, 6 Haziran’da ilçe belediyesine yeniden bir hatırlatma geçti.

İBB’nin aktardığına göre 4 Ağustos’ta ise Sancaktepe Belediyesi, işlemlerin sürdüğünü söyledi. Üçüncü kez bir hatırlatma bildirimi gönderen İBB ise hiçbir yanıt alamayınca dün yapıyı mühürledi.

Ruhsat sahibine para cezası da kesilecek olan yapının yıkılması için sorumlularına 1 ay süre tanınacak. Bu süre içinde herhangi bir işlem yapılmazsa, kaçak olduğu bildirilen yapı İBB ekipleri tarafından yıkılacak.

Vakıf konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.