Kaçanlar Mariupol dramını anlattı

Kaçanlar Mariupol dramını anlattı
Ukrayna'da en ciddi insani krizin yaşandığı kuşatılmış şehir Mariupol'den kurtulanlar Zaporijya'da güvenli noktalara getirildi. Kurtarılanlar arasında, direnişin son kalesi olarak bilinen ve çok sayıda sivilin de sığınaklarda...

Ukrayna'da en ciddi insani krizin yaşandığı kuşatılmış şehir Mariupol'den kurtulanlar Zaporijya'da güvenli noktalara getirildi. Kurtarılanlar arasında, direnişin son kalesi olarak bilinen ve çok sayıda sivilin de sığınaklarda sıkıştığı Azovstal çelik fabrikasında bulunan 156 kişi de var.

Çelik fabrikasından ilk kez insani bir koridor açılarak sivillerin tahliyesi sağlansa da içeride hâlâ çok sayıda kişinin kurtarılmayı beklediği biliniyor. BBC'ye konuşan bir kadın, "Dışarı çıkabileceğimize yönelik umudumuzu kaybetmiştik" dedi.

Tahliye edilen siviller arasındaki Katarina, 6 ve 11 yaşlarındaki iki çocuğuyla otobüsten indi. Sahip oldukları her şey, artık küçük bir sırt çantasına sığıyor.

O ve iki çocuğu yaklaşık 2 aydır Rus uçaklarının bombaladığı ve ağır kuşatma şartları altındaki çelik fabrikasında sığınıyor. Tek edinebildikleri, Ukrayna askerlerinin sağladığı kumanya olmuş. Katarina şu sözlerle anlatıyor:

"Sabahtan geceye kadar bombalandık. Roketler, toplar, hava saldırıları… Çocuklarımız uyuyamadı. Sadece ağladılar. Korktular. Biz de korktuk… Buradan bir gün çıkabileceğimize dönük umudumuzu defalarca kaybettik. Şimdi Ukrayna'da olmaktan çok mutluyuz."