KADEM’DEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE ‘AMA’SIZ DESTEK

KADEM’DEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE ‘AMA’SIZ DESTEK
Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın başkan yardımcılığını yaptığını yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), iktidar çevresinin hedefindeki İstanbul Sözleşmesi hakkında 16 maddelik bir açıklama yaparak...

Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın başkan yardımcılığını yaptığını yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), iktidar çevresinin hedefindeki İstanbul Sözleşmesi hakkında 16 maddelik bir açıklama yaparak sözleşmeye sahip çıktı.
KADEM açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik eleştirilere 16 soruda cevap verdi. Açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi ve kadın cinayetlerinin artması arasında doğrusal hiçbir bağlantı yok iken, kadın cinayetlerini önlemek üzere getirilmiş bir düzenlemenin günah keçisi ilan edilmesini anlamak pek mümkün gözükmemektedir. Cinayetler gerçekten arttıysa burada bakılması gereken pek çok değişkenli sosyolojik ve psikolojik toplumsal süreçlerdir. Burada Sözleşmenin bu kadar hedefe konması asıl sebeplerin görmezden gelinmesi anlamına da geliyor” denildi.