Kadıköy’de 9 gollü düello: F.Bahçe: 5- Karagümrük: 4

Kadıköy’de 9 gollü düello: F.Bahçe: 5- Karagümrük: 4
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında evinde ağırladığı Fatih Karagümrük'ü dört kez öne geçtiği maçta 5-4 mağlup etti. Sezonun en gollü maçında Enner Valencia hat-trick yaparken Sarı Lacivertlilerin diğer gollerini...

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında evinde ağırladığı Fatih Karagümrük'ü dört kez öne geçtiği maçta 5-4 mağlup etti. Sezonun en gollü maçında Enner Valencia hat-trick yaparken Sarı Lacivertlilerin diğer gollerini Crespo ve 90+5'te Batshuayi attı. Fatih Karagümrük'ün golleri ise Borini (2) Kouassi ve Burak Kapacak’tan geldi. Diğer yandan mücadelede üç kez penaltı kararı verildi. Fenerbahçe 9. dakikada öne geçti. İsmail'in şık pasında ceza sahasına sokulan Crespo uzak mesafeden yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

15. dakikada Fabio Borini sahne aldı ve skora denge geldi: 1-1. 24. dakikada Fatih Karagümrük, Kouassi'nin golüyle 2-1 öne geçti. 28. dakikada Enner Valencia sahne aldı ve skora dengeyi getirdi: 2-2.

İkinci yarıya iki takım da temkinli bir oyunla başladı . Fenerbahçe 62. dakikada penaltı kazandı ve topun başına geçen Enner Valencia, Sarı Lacivertlileri 3-2 öne geçirdi. Bu golden kısa süre sonra bu kez Fatih Karagümrük penaltı kazandı ve Borini hata yapmadı: 3-3. 71. dakikada VAR incelemesi sonucu Fenerbahçe bir penaltı daha kazandı ve Valencia hat-trick yaparak Sarı-lacivertlileri bir kez daha öne geçirdi: 4-3

84. dakikada Caner Erkin'in kestiği top yükseklik kazanırken Fenerbahçe'den kiralanan Burak Kapacak, kafa vuruşuyla skora bir kez daha denge getirdi: 4-4.

90+5. dakikada savunma arkasına sarkan Batshuayi Fenerbahçe'yi bir kez daha öne geçirdi ve maçın son sözünü söyledi ve maç 5-4 sona erdi. Ligde 1 maçı eksik olan Fenerbahçe, bu galibiyetle 8 maç sonunda puanını 17'ye çıkardı.