Kadıköy’de ‘Erdoğan’a hakaret sloganına’ soruşturma

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 11, 2023 / 11:14

Kadıköy’de, Fenerbahçe-Ümraniyespor maçı oynanacağı sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret içerir tezahüratta bulundukları iddia edilen biri polis 5 taraftar hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 8 Ağustos 2022 tarihinde bir grup taraftarın toplu olarak Cumhurbaşkanına yönelik sinkaflı sözlerle tezahüratlarda bulunduğuna dair görüntülerin haber sitelerinde yayınlanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili resen soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında, suça konu olan video kaydının şüpheli B.O. tarafından olay günü kayda alınarak, instagram hesabından aleni olarak paylaşıldığının tespit edildiği aktarıldı. İddianamede, kolluk görevlileri tarafından yapılan kamera kaydı, açık kaynak araştırması, fotoğraf analizi çalışmaları neticesinde, şüphelilerin 8 Ağustos 2022 tarihinde saat 19.00 sıralarında Fenerbahçe Ümraniyespor futbol müsabakasının oynanacağı esnada, Balıkçılar Çarşısı’ndaki restorantların içerisinde ve önünde alkışlamak ve elleriyle ritim tutarak desteklemek suretiyle, küfür ederek, Cumhurbaşkanına hakaret içerir tezahüratta bulunduklarının tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, şüphelilerin suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilen savunmalarına itibar edilmediği kaydedildi. Şüphelilerin eylemlerini tahkir kastı ile yaptıkları, sözlerin eleştiri ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği tespitine yer verildi.

İddianamede, B.O., İ.C., Ö.U., S.K., T.I..’nın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan ayrı ayrı 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis ile cezalandırılması istendi. İddianame gönderildiği Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top