KADIKÖY’DE GALATASARAY OYNADI FENER SEYRETTİ

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 7, 2021 / 17:16

Seyircisiz maçta küfürlü tezahürattan ceza alınır mı?
Fatih Terim’in federasyondan da yardım alarak localara seyircilerin alındığını iddia etmesi ve bu seyircilerin kendilerine, futbolculara galiz küfürler ettiğini söylemesi not edilmeli.


Henüz maçın başında Muslera’dan beklenmeyen bir çıkış, Samatta’yı golle buluşturabilirdi ama inanılmaz kötü bir vuruş yaptı.
İlk 10 dakika geçildiğinde Fatih Terim’in de Erol Bulut’un da bildik oyun planlarından vazgeçmedikleri anlaşıldı. Topa Galatasaray sahip oldu ve daha çok kanatları kullanarak pozisyon aradı. Fenerbahçe ise kontradan gol bulma aklındaydı. Onyekuru’nun sol yerine sağda başlaması dikkat çekiciydi sadece. Yarım saat bu kulvarda mücadele etti ardından Arda ile kanat değiştirip sola geçti.

  1. dakikada Serdar Aziz’in, Donk’a attığı hem kırmızılık hem de penaltı çalınması gereken yumruk ne Cüneyt Çakır’ın ne de VAR’ın kayıtlarına girebildi. Aynı Serdar Aziz 2 dakika sonra bu kez Emre Kılınç’a yaptığı sarı kartlık hareket de cezasız kaldı.
    İlk yarının sonunda Linnes’e ceza sahası içinde yapılan hareket de VAR’a gitmeyen bir başka penaltı pozisyonuydu. Dolayısıyla ilk yarı sahada öne çıkan Cüneyt Çakır ve VAR hakemi Ali Palabıyık oldu.
    Çünkü Fenerbahçe’nin top oynama niyeti yoktu. Yüzde 70 topla oynayan Galatasaray, yüzde 30 topa sahip olan Fenerbahçe’nin faulleriyle mücadele etti.
    Koca ilk yarıda Fenerbahçe evinde sadece 62 kez pas yapabildi.
    Galatasaray karşısında hiçbir Fenerbahçeli Kadıköy’de böyle bir futboldan memnun olmaz herhalde. Kaliteli ayaklarıyla övünen Fenerbahçe, topa sahip olmak istemiyor, futbol oynamıyor. Erol Bulut bu anlayışla çok fazla duramaz takımın başında.
    İki penaltısı verilmeyen Galatasaray soyunma odasına golsüz döndü.
    Gelelim ikinci yarıya.
    Daha 51. dakikada sarı kırmızılıların yakaladığı net pozisyonu Onyekuru kendinden beklenmeyen bir vuruşla harcadı.
    Onun bu hatasını Mostafa Mohamed hemen telafi etti ve ikinci maçında gerçek Galatasaraylı oldu. Mohamed, Fener’e Galatasaray formasıyla gol atan ilk Mısırlı futbolcu ünvanını da aldı. Maçın ilk golünü tabelaya yazdı. Hemen peşine ikinciyi atabilirdi iyi yükseldiği pozisyonda çerçeveyi bulamadı.
    Golün ardından maçın berabere gittiğini zanneden Fener kenar yönetimi 10 dakika sonra oyuna müdahale etti. Mesut Özil, Mert Hakan’ın, Cisse de Valencia’nın yerine oyuna sürüldü.
    Pozisyon üretemeyen Fenerbahçe umudunu duran toplara bağladı. Ozan’ın 75 ofsayttan attığı golü, VAR geçersiz saydı.
    Bu pozisyonun ardından Fatih Terim de oyuna müdahale etti. Bugün kendinden beklenenin çok altında kalan Onyekuru ve yorulan Arda yerlerini Kerem ve Babel’e bıraktı.
    Bekleri sağlı sollu sakatlandı son 10 dakikaya girilirken Galatasaray’ın. Linnes ve Saracchi oyunu tamamlayamadı.
    Cüneyt Çakır 9 dakika uzatma vererek niyetinin beraberlik olduğunu gösterdi. Ama ona da bu süre yetmedi.
    Babel, uzatmanın 5. dakikasında bencil davranmasa maçın fişini tümden çekebilirdi. Caner’in son dakikada attığı yumruk da sarı kart ile ödüllendirildi.
    Oyunun son 15 dakikasında futbol oynamayı aklına getiren Fenerbahçe, harcadığı dakikalara yandı. Maçın sonunda Kadıköy’de topa ev sahibinden fazla sahip olan, daha fazla şut atan, rakip ceza sahasında topla daha çok buluşan, daha az faul yapan, daha çok orta yapan Galatasaray’dı.
    Galatasaray, Kadıköy’den zaferle ayrıldı. “Evin oğlu Mesut Özil” memlekette ilk derbi mağlubiyeti ile tanıştı.
    Galatasaray, bu maçı iki penaltısı verilmeden, takdir haklarını hep rakipten yana kullanılmasına rağmen kazandı. Cüneyt Çakır maçı yönetmedi idare etti, Ali Palabıyık VAR’da uyudu.
    Lig şimdi yeniden başladı. Galatasaray liderlik koltuğuna, o koltukta oturan Fener’i evinde yenerek oturdu. Fatih Terim’in ödünsüz oyunu sonuç verdi. Terim, Fenerbahçe’ye son 8 maçta yenilmedi. Erol Bulut ise kadroyu da maçı da harcadı. Ali Koç, başkan olarak izlediği 5’inci Galatasaray maçında da galibiyet göremedi.
    Galatasaray dün ortaya koyduğu karakterle sadece transferle değil iyi oyunla kazanılacağını gösterdi. Maç sonunda Arda’nın gözyaşları Galatasaray’ın inancını gösterdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top