Kadın cinayetlerine karşı anlamlı eylem

Kadın cinayetlerine  karşı anlamlı eylem
Senaristliğini ve yönetmenliğini Faysal Soysal’ın yaptığı ilk Türk-İran ortak yapımı olan Ceviz Ağacı, 39. İstanbul Film Festivali kapsamında Sakıp Sabancı Müzesi terasında kurulan açık hava sinemasında gösterildi.Kadın...

Senaristliğini ve yönetmenliğini Faysal Soysal’ın yaptığı ilk Türk-İran ortak yapımı olan Ceviz Ağacı, 39. İstanbul Film Festivali kapsamında Sakıp Sabancı Müzesi terasında kurulan açık hava sinemasında gösterildi.
Kadın cinayetlerine ve toplumsal meselelere vurgu yapan Ceviz Ağacı’nın festival gösteriminin yine bir kadın cinayetinin işlendiği güne denk gelmiş olması, filmi izlemeye gelenlerin ve oyuncuların yoğun duygular yaşanmasına sebep oldu. Pınar Gültekin cinayetine karşı tepkilerini ortaya koyan filmi ekibi, “Kadına Şiddete Hayır!” yazılı maske takarak işlenen cinayetlere karşı bir eylemde bulundu.
Toplumsal olaylara ve haksızlıklara karşı insanların bireysel olarak ses çıkarmamasının, Ceviz Ağacı’nın en temel meselelerinden biri olduğuna vurgu yapan yönetmen Faysal Soysal, “Kadın cinayetleri, darbeler ve sokakta yaşadığımız bir olay karşısında bile sesimizi çıkarmayışımızın bir bedeli olması gerekir. Biz insan teki olarak bize verilen nefesi; diğer insanlar ve diğer canlılar adına doğru şekilde ve iyi niyetle kullanmakla mesulüz” dedi.