Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na kapatma davası açıldı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na kapatma davası açıldı
Kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı mücadele eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” suçlaması ile kapatma davası açıldı.Platform, yaptığı...

Kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete karşı mücadele eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne “kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek” suçlaması ile kapatma davası açıldı.

Platform, yaptığı yazılı açıklamada bu suçlamanın derneğe yönelik “kadın haklarını savunmak kisvesi altında aile mevhumunu yok sayarak aile yapısını parçaladığı” yönündeki iddialardan ve “somut hiçbir olguya dayanmayan” yazılı başvurulardan oluştuğunu kaydetti.

Bu fesih davasını sadece kendi mücadelelerine değil, tüm demokratik kamuoyuna yapılmış bir “saldırı” olarak değerlendiren Platform, hukuki mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini ifade etti.

Platformun Genel Sekreteri Fidan Ataselim, bu davanın, yaptıkları kamuoyu çalışmalarının ve tuttukları kadın cinayeti ve şüpheli ölüm rakamlarının resmi makamlarca görülmemesinin bir sonucu olarak verilen bir “gözdağı” belirtti.