KADIN DERNEĞİNDE, KADINA ŞİDDET SORUSUNA ENGEL

KADIN DERNEĞİNDE, KADINA ŞİDDET SORUSUNA ENGEL
Eskişehir’de bir kadın derneğinin şube açılışında kadın muhabirin soruları engellendi. Kadın derneğinin erkek genel başkanı Hüseyin Akın, kadın muhabire verdiği yanıtlar tepkilere neden oldu.Çınar Kadınlar Derneği’nin...

Eskişehir’de bir kadın derneğinin şube açılışında kadın muhabirin soruları engellendi. Kadın derneğinin erkek genel başkanı Hüseyin Akın, kadın muhabire verdiği yanıtlar tepkilere neden oldu.

Çınar Kadınlar Derneği’nin Eskişehir Şubesinin açılışı yapıldı. Açılışta, Eskişehir’de yayın yapan Es TV muhabiri Meltem Karakaş Kaya, Çınar Kadınları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sema Nur Dilek ile röportaj yapmak istedi.

Röportajı yapan Kaya, kadına şiddetle mücadele için nasıl bir yol izleyeceklerini ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasıyla ilgili ne düşüncelerini sordu. Şube Başkanı Dilek’in yanında bulunan bir kadın, bu konulara girmek istemediklerini belirterek, işin sanatsal yönüne bakılması gerektiğini söyledi.

Çınar Kadınlar Derneği Genel Başkanı aynı zamanda Ankara Şehir Gazetesi sahibi olan İsmail Akın, röportaja müdahale etti. Kadın muhabiri feministlikle suçlayan Akın, “Önce bizi tanımanız lazım. Önce bir ön yargıdan kurtulun. Feministçe davranışınızla bir yere varamayız. Sorularınıza müdahale etmek zorundayım. Çünkü biz her soruyu kabul etmiyoruz. Çünkü biz proje derneğiyiz. O soruyu cevapsız bırakıyorum” şeklinde kadın muhabirin sorularını engelledi.