Kadın Savcı dersini verdi

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 26, 2021 / 08:18

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir kadını elinde bıçakla tehdit eden Emrah Yılmaz, “Silahla tehdit”, “Basit yaralamaya teşebbüs” ve “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit” suçlarından tutuklandı.

KADIN SAVCIDAN DİKKAT ÇEKEN YAZI
Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir kadın yolcuya bıçak çekip, tehdit ve hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklamaya sevk edilen şüpheli ile ilgili savcılığın hazırladığı sevk yazısında, şüphelinin eyleminin yalnızca tartıştığı müştekilere yönelik değil, o anda trende ve platformda bulunan yolcuların, hatta tüm kadınların özgürce yaşama, sokakta bulunma ve hayatlarına devam etme haklarına saldırı olduğu belirtildi.

Savcı Fatmagül Yörük tutuklamaya sevk yazısında, zanlının metroya kesici aletle bindiği, savunmasız gördüğü müşteki kadınlara saldırıda kullanıldığı takdirde öldürücü olacağı neredeyse muhakkak bir kesici aletle tehdit ve yaralamaya teşebbüs eyleminin, şüphelinin işlediği suçun vahamet derecesini artırdığı belirtildi.

BİRİLERİNİN DUR DEMESİ GEREKİYOR
Yaşadıklarını anlatan saldırının mağduru Senanur Damgacı, “Maskesi burnuna kadar açık bir kadına hakaretler etti. Sonrasında kadına bağıramayacağını, öyle laflar söyleyemeyeceğini ilettim adama. Sosyal medyada insanların bir şey yapmadıkları lanse ediliyor ama bıçak çıkmadan önce herkes müdahale etmeye çalıştı” dedi.

Damgacı, “Kadın cinayetleri hep kuytu köşelerde yapıldığı bilinirken, bildiğiniz kamera kayıtlarının olduğu metroda aleni bir şekilde insanların arasında yapıldı. Bunlara artık birilerinin ‘DUR’ demesi gerekiyor. Buna önlem alınmadığı sürece bu tür sapıklıklar ve saldırılar devam edecektir.” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top