Kadınlar için ilk küresel online festival

Kadınlar için ilk küresel online festival
Dünyada ilk kez kadınlar ve kız çocuklarını ele alan küresel dijital festival WOW Global 24, 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Birleşik Krallık merkezli WOW Vakfı önderliğinde 24 saat boyunca tüm saat dilimlerinde düzenlenecek...

Dünyada ilk kez kadınlar ve kız çocuklarını ele alan küresel dijital festival WOW Global 24, 27-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Birleşik Krallık merkezli WOW Vakfı önderliğinde 24 saat boyunca tüm saat dilimlerinde düzenlenecek olan festival Türkiye, ABD, Pakistan, Ürdün, Nijerya, Birleşik Krallık, Brezilya, Avustralya ve Hindistan’dan konusunda uzman kadınların katılımıyla online olarak yapılacak. Festivalde koronavirüsün getirdiği ve şiddetlendirdiği ayrılık, yoksunluk ve eşitsizliğe yanıt olarak dünya çapında kadınlara ve kız çocuklarına odaklanılacak.
TÜRKİYE’DE 2 SAAT SÜRECEK
Festival kapsamında 27 Haziran Cumartesi günü Türkiye’ye ayrılan iki saatlik zaman diliminde performanstan söyleşiye, filmden tiyatroya uzanan çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan program Gaye Su Akyol’un açılış videosuyla başlayacak. Türkiye’ye ayrılan bölüm, Kalben’in Dünya Kadınları Festivali’ne özel mesajı ile son bulacak.
Festival iki gün boyunca British Council’in internet sitesinden ücretsiz olarak takip edilebilecek.