KADINLARA SEÇİLME HAKKI AK PARTİ İLE Mİ GELDİ

KADINLARA SEÇİLME HAKKI AK PARTİ İLE Mİ GELDİ
AK Partili Özlem Zengin, kadınlara seçme ve seçme hakkının tanınmasının yıldönümünde “Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bunun da öncüsü...

AK Partili Özlem Zengin, kadınlara seçme ve seçme hakkının tanınmasının yıldönümünde “Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bunun da öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla Instagram’da katıldığı bir canlı yayında şu ifadeleri kullandı:
“5 Aralık, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile alakalı bir gündür. Çok önemli bir gündeyiz. Fakat bu hakkın oy verme anlamında kullanılması 2013 yılına kadar olmuştur. Oy verme ile ilgili olarak. Ama 2013 yılında ilk defa 5 tane kadın milletvekilimiz başörtülü olarak meclise girdiler. Ama başörtülü olarak meclise girebilme yani seçilme hakkının gerçek manada kullanılması ilk defa 2015 seçimlerinde olmuştur. Eğer Türkiye’de bu hakkın gerçek manada kullanılmasından bahsediyorsak, bunu hayata geçiren parti AK Parti’dir ve bununda öncüsü sayın Cumhurbaşkanımızdır”
Kadınlara seçme ve seçilme hakkı birçok ülkeden önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 anayasal güvence ile tanınmıştı.
Özlem Zengin’in sözleriyle başlayan tartışma akıllara TBMM’de yaşanan “araba” tartışmasını getirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Plan Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök, 18 sene öncesini kast ederek “Bu ülkede araba mı vardı?” demiş, bu sözler tutanaklara yansımıştı.
Ök’ün bu sözünün tutanaklardan çıkarılmasını talep etmesiyle başlayan tartışma önce tutanağın değiştirilmesiyle sonuçlandı. O sözler tutanaktan çıkarıldı. Tutanak Hizmetleri Başkan Yardımcısı bu gelişmeler üzerine görevinden istifa etmişti.