KADİR ŞEKER’E 12 YIL 6 AY HAPİS

KADİR ŞEKER’E 12 YIL 6 AY HAPİS
Konya’da Ayşe Dırla isimi kadına şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemek isterken kendisi de darp edilen ve çıkan arbedede Duran’ın ölümüne neden olan Kadir Şeker, 12 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.Kadir Şeker savunmasında,...

Konya’da Ayşe Dırla isimi kadına şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemek isterken kendisi de darp edilen ve çıkan arbedede Duran’ın ölümüne neden olan Kadir Şeker, 12 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.
Kadir Şeker savunmasında, yardıma ihtiyacı olan bir kadına yardım etmek için olay yerine gittiğini dile getirerek, “Kimseye zarar verme niyetim yoktu. Kadın iyi olduğunu söyledikten sonra oradan ayrılıyordum ki arkamdan saldırdı, yere düştük. Olay yerinden ayrılırken yaralandığının farkında değildim. Hayatını kaybetmesine çok üzüldüm” ifadesini kullandı.
CEZADA 2,5 YIL İNDİRİM UYGULANDI
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Şeker’e “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, Şeker’in cezasını haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürdü.
Kadir Şeker’in avukatı Mustafa Aladağ, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, böyle bir karar beklemediklerini söyledi. Aladağ, karara itiraz için istinaf mahkemesine başvuracaklarını duyurdu.