Kadrosundan fazla ödülü var

Kadrosundan fazla ödülü var
İki kişilik kadroyla çekilen ve yardımcı başrol oyunculuğunu bir kedinin yaptığı, "Hayatımın Son 5 Günü" adlı film, yurt dışında ve Türkiye'de aday olduğu 6 film festivalinden 3 ödül aldı.Yönetmenlik, kameramanlık, ışık,...

İki kişilik kadroyla çekilen ve yardımcı başrol oyunculuğunu bir kedinin yaptığı, "Hayatımın Son 5 Günü" adlı film, yurt dışında ve Türkiye'de aday olduğu 6 film festivalinden 3 ödül aldı.

Yönetmenlik, kameramanlık, ışık, kurgu gibi tüm çekim aşamalarını Mahmut Baldemir ve Hüseyin Uc'un yaptığı 93 dakikalık filmde başrol oyunculuğunu yine Baldemir üstleniyor. "Mamud" adlı kedinin de yardımcı başrol oynadığı filmde, hayatına son vermek isteyen bir kişinin son 5 günde yaşadıkları anlatılıyor.

Beş farklı dile çevrilen ve ilk kez Rusya'da "En İyi Film" adayı olarak gösterime giren "Hayatımın Son 5 Günü" filmi, İngiltere ve Kanada'daki festivallerde çeşitli kategorilerde aday gösterildi.


Macaristan'da "En İyi Deneysel Film" ve Kanada'da da "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini alan film, Türkiye'de ilk kez 10. Antakya Uluslararası Film Festivali'nde gösterildi.

Antakya'daki festivalde "En İyi Film" dalında aday gösterilen iki kişiyle çekilen film, "10. Yıl Özel Ödülü"nün " sahibi oldu.

Filmin yönetmenlerinden ve başrol oyuncusu Mahmut Baldemir, AA muhabirine, 2016 yılında sektörü bırakmak üzereyken bu filmi çekme kararı aldıklarını anlattı.
Baldemir, filmi yakınlarının maddi desteğiyle çektiklerini belirterek, şöyle devam etti:
"Filmimiz, iki kişilik ekiple çekilen ilk film olma özelliği ve 1300 liralık bütçesiyle öne çıkıyor. O dönem bizim de paramız yoktu. Eşimizden, dostumuzdan malzeme isteyerek bu filmi çektik. Filmi çekerken güvendiğim tek kişi diğer yönetmen arkadaşım Hüseyin Uc idi. O da bana güvenerek bu işe girdi. İki kişiyle film çekilir mi? Tabii ki de çekilir ve çekildi. Hatta dünya festivallerinde ödül aldı."

Baldemir, bu filmle "imkansız" diye bir şey olmadığını da gösterdiklerini anlattı.