Kafalarından tek kurşunla

Kafalarından tek kurşunla
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde yürütülen askeri operasyonda 13 Türk vatandaşının cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.Akar, “Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde yürütülen askeri operasyonda 13 Türk vatandaşının cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.
Akar, “Yapılan ilk incelemede masum ve silahsız vatandaşlarımızdan birinin omuzundan, diğer 12 vatandaşımızın başlarından vurularak şehit edildikleri tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.
Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) dün yayınlanan bir açıklamada, bu kişilerin Türkiye’nin hava saldırıları sonucu hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Malatya Valisi Aydın Baruş, bu iddiaları yalanlayarak “Şehitlerimizin aileleri de ilimize intikal halinde olup evlatlarımızın naaşlarının görgüleri başsavcılık tarafından kendilerine bizzat yaptırılacaktır” dedi.
KAFASINDA TEK KURŞUN YARASI
İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, cenazeleri teşhis eden bir ailenin, oğullarının kafasında bir kurşun yarası olduğunu gördüğünü söyledi.
GARA PAYLAŞIMLARINA SORUŞTURMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “Sosyal medya platformlarında ‘Esir kampını Türkiye bombaladı’ ve benzeri şekilde paylaşımlar” ile kaçırılan kişilerin görüntülerini yayınlayanlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Ajanslar, HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında da paylaşımları nedeniyle soruşturma başlatıldığını aktardılar. Gergerlioğlu, ANF’nin yayınladığı ve bir rehinenin konuştuğunun görüldüğü bir videoyu paylaşarak, “Mesele kim olursa olsun insanı yaşatmak olmalıydı, ölümle çözüm olmaz, insanlarımızı yaşatmalıyız” demişti.
SOYLU’DAN SERT AÇIKLAMA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “PKK ile aynı açıklamaları yapmaktan utanmayan, aynı yalanlara sahip çıkan haysiyetsizler var. Murat Karayılan’ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün” ifadelerini kullandı.