Kaftancıoğlu’nun üyeliği düştü, CHP ‘aynen devam’ dedi

Kaftancıoğlu’nun üyeliği düştü, CHP ‘aynen devam’ dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 12 Mayıs'ta hakkında verilen 4 yıl 11 ay hapis cezası kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından siyasi parti üyeliği ve parti organlarındaki...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 12 Mayıs'ta hakkında verilen 4 yıl 11 ay hapis cezası kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından siyasi parti üyeliği ve parti organlarındaki görevleri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düşürüldü.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP'ye gönderdiği tebligatta "Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla … devletin kurum ve organlarını aşağılama suçunun Siyasi Partiler Kanunu'nun 11. maddesi kapsamında siyasi parti üyeliğine engel oluşturacak türden bulunduğu anlaşıldığından" parti üyeliği ve parti organlarındaki görevlerinin sonlandırılarak, parti sicil kaydına işlendiği bildirildi.

KAFTANCIOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA
Kaftancıoğlu kararın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kaftancıoğlu, “CHP hukuk bürolarında değil Kuvayi Milliye ruhuyla savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Cumhuriyet Halk Partisi üyeliği inanç işidir, yürek işidir, emek işidir. O inanç, o yürek, o emek bizde oldukça gerisi teferruattır… Ne demiştik? Korkularının ecele faydası olmayacak” ifadelerini kullandı.

KARAR BİZİM İÇİN SİYASETEN YOK HÜKMÜNDEDİR
CHP'nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yaptığı yazılı açıklamada, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Canan Kaftancıoğlu'nun 'üyeliğinin sonlandırıldığına' ilişkin yazısı bizim için siyaseten yok hükmündedir" dedi. Açıklamada, "Genel Merkezimize gönderilen yazı, iktidar baskısı altındaki yargının, sözde kararının hukuksal sonucunu bildirmekten öte bir anlam ifade etmemektedir. Canan Kaftancıoğlu, partimize gönül bağı ile bağlı üyesi, bir mücadele neferi ve seçilmiş İl başkanımızdır, fiilen il başkanlığı görevini sürdürecektir" ifadeleri yer aldı.


39 İLÇE BAŞKANINDAN TEPKİ
İstanbul'da CHP'nin 39 ilçe başkanı da bir ortak açıklama yayınlayarak, "Dr. Canan Kaftancıoğlu, yaratılmış ve tarafımıza iletilmiş sonuç ne olursa olsun, partimizin İstanbul İl Başkanı'dır" dedi.

Kaftancıoğlu'nun yargı sürecinin "evrensel hukuk normlarının dışında" olduğu belirtilen açıklamada, üyeliğinin düşürülmesi yönündeki bildirimin de "Türkiye'nin içinde bulunduğu haksızlık ve hukuksuzlukların geldiği noktanın son örneği" olduğu ifade edildi.

YOL ARKADAŞLIĞIMIZ DEVAM EDECEKTİR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da karar sonrası yaptığı açıklamada, "Demokratik ve adil bir Türkiye mücadelemizde Canan Kaftancıoğlu ile yol arkadaşlığımız devam edecektir" dedi.


SUSTURMA BASKISI KABUL EDİLEMEZ
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu "Siyasetin yargı eliyle muhalefeti susturma baskısı, çabası kabul edilebilir tavır değil" açıklamasını yaptı.