Kahramanlar alkışlarla uğurlandı

Kahramanlar alkışlarla uğurlandı
Dünyanın dört bir yanından, deprem haberi ile yola çıkıp Türkiye’deki arama kurtarma faaliyetlerine katılan profesyonel ekipler ülkelerine dönüyor. Havalimanından alkışlarla uğurlanan arama kurtarma ekipleri, Türkiye’den...

Dünyanın dört bir yanından, deprem haberi ile yola çıkıp Türkiye’deki arama kurtarma faaliyetlerine katılan profesyonel ekipler ülkelerine dönüyor. Havalimanından alkışlarla uğurlanan arama kurtarma ekipleri, Türkiye’den ayrılırken duygulu anlar yaşandı. Kurtarma ekipleri gösterilen ilgi ve yaşadıkları trajedi nedeniyle gözyaşlarını tutmakta zorluk çekti.


Saygı duruşuyla veda ettiler
Türkiye’yi sarsan büyük deprem sonrasında yardıma gelen Japonya’nın arama kurtarma ekibi, görevini bitirerek ülkesine dönerken gösterdiği saygı ile dikkat çekti. Japonya’nın ekibi, ülkelerine dönmek üzere İstanbul Havalimanı’na geldi. Uçağa binmeden önce sıraya geçen ekipler, depremde hayatını kaybedenler için şapkalarını çıkararak saygı duruşunda bulundular. Daha sonra uçaklarına binen ekipler Türkiye’den ayrıldı. O duygu dolu anlar sosyal medyada paylaşıldı.