Kahramanmaraş sanayisinin yüzde 95’i ağır hasar aldı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 17, 2023 / 12:12

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mustafa Buluntu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde sanayi tesislerinin yüzde 95’inin çok ağır hasar aldığını söyledi.

Ekonomim.com’a göre, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği›nin (İTHİB) Kahramanmaraş’ta düzenlediği toplantıda konuşan Buluntu, «Maraş’ta aktif 5 Organize Sanayi Bölgesi’nden (OSB) 4’ü çok ciddi hasar aldı. Ciddi destekler bekliyoruz her sektör için. Bu depremden etkilenen 29 bin esnafımız var. Buluntu, “Makine hasarlarımız çok fazla ve aynı zamanda bina hasarlarımız var. Bu tesislerin ayağa kalkması çok uzun zaman alacak” dedi.

OSB’lerin yanı sıra bir de küçük sanayi sitesinde 2 bin 500 işyerinin bin 500’ünün hasarlı ve yıkılmış olduğu bilgisini veren Buluntu, “Bunun içinde bakırcılar, alüminyumcular, çelikçiler ve zanaatkarların bulunduğu bölüm çok ciddi hasar aldı. İnsanlar kurtarabildikleri altınları makineleri çıkartıp başka şehirlere yerleşmeye başladı. Küçük sanayi sitesinin bir an önce ayağa kaldırılması lazım” diye konuştu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top