Kaili’nin Yunanistan’daki mal varlıkları donduruldu

Kaili’nin Yunanistan’daki mal varlıkları donduruldu
Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcılarından Yunan Eva Kaili’nin, Brüksel’de yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınmasının ardından Yunanistan’daki mal varlıklarının da dondurulduğu bildirildi.Yunan Devlet Ajansı AMNA’nın...

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcılarından Yunan Eva Kaili’nin, Brüksel’de yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınmasının ardından Yunanistan’daki mal varlıklarının da dondurulduğu bildirildi.

Yunan Devlet Ajansı AMNA’nın haberine göre, Kaili’nin ve eşinin adına bir ay önce kurulan gayrimenkul şirketinin mali faaliyetleri Yunanistan’ın Kara Para ile Mücadele Kurumu tarafından donduruldu ve şirket faaliyetleri mercek altına alındı. Kaili ile eşi, annesi, babası ve kardeşlerinin tüm mal varlıkları da donduruldu.



Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, haftalık olağan basın toplantısında, Kaili’nin yolsuzluk skandalında adının geçmesinin kendi partisini yaralamadığına ilişkin partiden yapılan açıklamaların anlamsız olduğunu savundu.

KATAR YALANLADI
Katar Avrupa Birliği Misyonu, bazı basın yayın organlarında yer alan söz konusu iddiaları, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklama ile yalanladı. Basında haberleri çıkan bazı kişilere yönelik suçlamalarla Katar’ın ilişkilendirilme çabalarının kesin bir dille reddedildiği belirtilen açıklamada, Katar’ın, uluslararası hukuka ve devletler arasındaki ilişkileri düzenleyen kurallara tam uyum içerisinde ve kurumsal ilişkiler yoluyla diplomatik olarak çalışmalarını yürüttüğü kaydedildi.