Kalabalık etkinlilker dışarıda yapılmalı

Kalabalık etkinlilker dışarıda yapılmalı
Aralarında Türkiye’nin de olduğu birçok ülke normalleşme için düğmeye bastı. Dünya Sağlık Örgütü de yeni rehber hazırladı, mesafeye, oturma düzenine dikkat çekti.Dünya çapında 6 milyondan fazla insanı enfekte eden koronavirüse...

Aralarında Türkiye’nin de olduğu birçok ülke normalleşme için düğmeye bastı. Dünya Sağlık Örgütü de yeni rehber hazırladı, mesafeye, oturma düzenine dikkat çekti.

Dünya çapında 6 milyondan fazla insanı enfekte eden koronavirüse karşı birçok ülke normale dönme çabalarına hız verdi. Dünya Sağlık Örgütü de salgınla ilgili yeni bir rehber yayınladı. Öneri niteliğindeki rehberde, “Kalabalık grupların bir araya geleceği etkinlikler dışarıda yapılmalı ve oturma düzeni buna göre yeniden ayarlanmalı” ifadesi kullanıldı.
Dünya Sağlık Örgütü, son günlerde normalleşme sürecine giren ülkelere öneri niteliği taşıyan rehberde, çok sayıda insanın katılacağı etkinliklere girişte ve oturma düzeninde bazı değişiklikler yapılması gerektiğini duyurdu.
YAYILIM HIZLANABİLİR
Rehberde, “Kovid-19 bağlamında bu tür etkinlikler virüsün yayılmasını hızlandırabilir. Bu tür etkinliklerin siyasi, kültürel, sosyal ve ekonomik faydaları olabileceği için yetkililerin bazı önlemler alması gerekiyor. Bunlar arasında girişlerde oluşacak kuyruklarda mesafeye önem verilmesi, ulaşım aracı sayısının artırılması, mesafeli oturma düzeni yer alıyor” ifadesi yer aldı.
“AÇIK HAVADA DÜZENLENMELİ”
Etkinliğin gerçekleştirileceği alanın da Kovid-19’a göre yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altı çizilirken, “Eğer yapılabiliyorsa etkinlik sanal ortamda ya da açık alanda düzenlenmeli” denildi.
Etkinliklere katılanların da fiziksel olarak sosyal mesafeye dikkat etmesi gerektiği hatırlatılırken, öksürürken ağzın kapatılması ve ellerin de sıklıkla yıkanması ve temizlenmesi gerektiği vurgulandı.