Kalın: Erdoğan yaşlılara pazartesi müjde verebilir

Kalın: Erdoğan yaşlılara pazartesi müjde verebilir
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarabya’daki Huber Köşkü’nde 40 gündür gayet iyi korunduğunu, sağlığının...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarabya’daki Huber Köşkü’nde 40 gündür gayet iyi korunduğunu, sağlığının iyi olduğunu söyleyen Kalın’ın açıklamaları şöyle:
*Önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla AB öncülüğünde bir ortak aşı fonu oluşturulmasıyla ilgili bir çalışma yapılacak.
*Önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda normalleşme takvimi karara bağlanırsa Cumhurbaşkanımız pazartesi günü millete sesleniş konuşmasında açıklayabilir.
*Maskenin parayla satılması gündemimizde yok. Üretim noktasında sıkıntımız yok.
*Ülkemizde yaklaşık 7 milyon kadar 65 yaş ve üstü vatandaşımız var. Pazartesi günü Cumhurbaşkanımızın bu konuda da bazı güzel haberleri olabilir.

  • Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde. Bilim Kurulu’nun önerileri alındıktan sonra kararı Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır.