Kalite farkı!

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 17, 2021 / 11:08

Trabzonspor, 2021-22 futbol sezonuna Yeni Malatyaspor maçıyla start verdi. Bordo mavili takım yeni kadrosu ile “Vira bismillah” dedi. Geçtiğimiz yıl isabetli transferlerle gurur duyarak yayla uşakları ile klipler yapıp gönüllülere taht kuran takım büyük değişim içine girdi. Abdülkadir Ömür, Abdulkadir Parmak, Hüseyin Türkmen, Serkan Asan gibi “Yayla uşakları” yerini “ithal – bıçkın delikanlılara!” bıraktı. O takımdan sadece Uğurcan Çakır kaldı. O da misafir gibi… Yönetimin övgüler dizdiği geçtiğimiz sezonun yabancıları birer birer kanatlanıp uçtu!!
Teknik Direktör Abdullah Avcı oluşturduğu yeni kadrosunda Peres’i savunmanın sağına, İsmail Köybaşı’nı ise soluna koydu. Bek arayışını nihayet sonlandırdı. Yarım bek sıkıntısı çok şükür çözüm buldu..Yeni transfer Cornelius ise kulübede forma bekledi. Avcı yeni transferlerinden İsmail Köybaşı , Hamsik, Gervinho ve Peres’e ilk 11’de şans verdi.
Trabzonspor karşılaşmaya gol ile başladı. Yeni Malatyaspor savunması yerleşmeden golü kalesinde gördü. Hamsik ortaladı Bakasetas kafa ile filelere gönderdi. 11.dakikada Nwakaeme farkı ikiye çıkardı. Maç başlamadan bitti! Trabzonspor istediği skoru çok kısa sürede yakaladı.
Yeni Malatyaspor korkunun bedelini ilk 10 dakikada ödedi. Yarım saat dolduğunda ise Gervinho farkı üçe çıkartarak maçı adeta bitirdi. Bordo mavililer rahat bir nefes aldı. Adem Büyük karşılık verse de, ilk yarıya noktayı koyan golü Hamsik attı. İğne deliğinden topu filelere gönderdi. İlk yarıda iki takımdan çok gol pozisyonu izledik. Trabzonspor bulduklarını atarken, Yeni Malatya cömertçe harcadı ve Trabzonspor 4-1’lik bir skorla soyunma odasına gitti. Sarı kırmızılı takımın teknik heyeti Trabzonspor’u hiç izlememiş. Ofansında yer alan bu kadar yetenekli ayaklara oynama imkanı vermek intihardan başka bir şey değildi. İlk yarıdaki skora Avcı bile şaşırdı desem abartı olmaz!!
Skor rahatlığı yakalayan teknik direktör Abdullah Avcı ikinci yarıya hamle yaparak başladı. Gervinho’nun yerine Cornelius’u oyuna aldı. Bu oyuncuyu takıma ısındırmak, golle tanıştırıp Roma maçına moralli hazırlamak düşüncesindeydi. Takım arkadaşlarını tanıdı. İstediği morali buldu mu onu da Roma maçında göreceğiz.
Yeni Malatyaspor, Roma maçı öncesi bordo mavililere iyi bir moral oldu. Bundan iyisi Malatya kayısısı!
Maçın hakemi Atila Karaoğlan bu ligde çok can yakar. 5-1 lik skoru yakalamış bir müsabakayı idare edemedi. Tribünde savunmacıya değmeyen topa bile penaltı verdi. Utanmadan VAR’a çağırdılar. VAR’a gidince düdüğü asıp sahadan çıkmalıydı.

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top