Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

KALİTEYİ ARTTIRMAK LAZIM

Karda kışta buz gibi soğuk bir havada insanları ne bir araya getirebilir?

Daha doğrusu ne dışarı çıkarabilir? Spor…

Eğer sağlıkla ilgili bir hastane randevunuz yoksa, testosteron ve östrojen hormonlarının yoğun salgılandığı bir aşk buluşması yoksa, yaşamınızda önemli bir dönüm buluşması yoksa, kayak gibi kış sporları ile herhangi bir ilginiz yoksa kolay kolay dışarı çıkmazsınız!

Doğalgaz fiyatlarının kimseyi kombilere yanaştırmadığı bir dönemde evde sıcak çayınızı veya kahvenizi yudumlar, günü tembellik günü ilan eder, muhtemelen uzanır ve dinlenirsiniz.

Yaklaşık 50 bin kişi kar ve yağmur fırtınasının olduğu soğuk bir İstanbul akşamında Galatasaray ile buluşmaya gitti. Sezon boyunca rutine dönüşen buluşmada randevusuna geç kalmamıştı taraftarlar!

Üstelik bu buluşmaya yenik başladı Galatasaray. Henüz 12. saniyede kalesinde golü gördü Galatasaray!

Süper Lig tarihinde yenilen en erken goldü bu belki de. Bu golden sonra hava sıcaklığı biraz daha düşmüştü. Aksaklıklar üst üste gelse de Galatasaray’ın havayı ısıtan önemli isimlere sahip olduğu gerçeği oyunun seyrini değiştirebiliyor! O isimlerden biri olan Mertens, İcardi’nin müthiş asistiyle oyunun ve gecenin seyrini değiştiren isim oldu.

Barış Alper Yılmaz ve Dubois ilk yarının etkisiz isimleriydi. Maçı yaşayan Okan Buruk yine oyuna erken müdahale etti ve Barış Alper Yılmaz’ı oyundan aldı ama Dubois’i alamadı çünkü Galatasaray’ın sol bek problemi halen çözülebilmiş değil. Oyuna sonradan giren Berkan Kutlu ve Yunus Akgün Galatasaray seviyesinde oyuncular değil. İşler iyi giderken bu uyarıları yapmakta büyük bir fayda var. Torreira çıktıktan sonra Galatasaray orta saha üstünlüğünü kaybetti.

Ölüp ölüp dirildiği karşılaşmayı 2-1 kazanarak şampiyonluk yarışında çok önemli bir virajı geçmiş oldu.

Maçta aklıma Bakasetas ve Siopis varken Burak Elmas yönetiminin Alanyaspor’dan Berkan Kutlu’yu transfer etmesi geldi. Yapılan bu hataları telafi etmekle uğraştı en çok Galatasaray yönetimi. Kısa sürede teknik heyeti değiştirip yanlış kadro mühendisliğini düzeltmeye çalışıp ligde bu seviyede olabilmek gerçekten çok büyük bir meziyet ve yönetim başarısı. 2 gün önce transfer edilen Kaan Ayhan süre aldığı 10 dakikada kalitesini ve ne kadar doğru bir transfer olduğunu gösterdi. İşte seviyeyi bu noktalara çıkarmak lazım. Zaten kaliteli olan takımın eksik bölgelerinde yüksek kaliteyi yakalamak lazım.

Bir parantez de Trabzonspor’a ve Abdullah Avcı’ya açmak lazım.

Son şampiyon Trabzonspor çok önemli oyuncular kaybetmesine, yeni bir yapılanmaya gitmek zorunda kalmasına rağmen hala diri bir takım.

Abdullah Avcı’nın teknik disiplinini hissetmek mümkün. Geçen seneki yetenekli ayakları olsaydı bu maçtan farklı bir skorla dönebilirdi.

Son haftaya kadar yarışın içerisinde olacaklarını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi