‘Kalp krizinden öldü’ denilen Ferhan Yılmaz’ın yoğun bakım görüntüsü

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 14, 2022 / 10:42

İşkence iddiaları ile gündeme gelen Silivri 5 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz’ın yoğun bakım görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde işkence izleri apaçık görünüyor.

İddiaya göre 6 Nisan’da başlayan şiddet ve işkencede 60 gardiyan girdiği koğuşlarda tutuklulara işkence yaptı, tehdit etti ve ‘kendilerini öldürmelerini’ istedi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü önce “Tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu iddialar iyi niyetten uzak, kamuoyunda algı oluşturmaya yöneliktir” diyerek iddiaları yalanladı. Ardından o cezaevinde bulunan Ferhan Yılmaz’ın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. 10 Nisan Pazar günü hastaneye kaldırılan Yılmaz’ın ölüm nedeni aileye “kalp krizi” olarak açıklansa da yakınları işkence izleri gördüklerini söyledi.

Ferhan Yılmaz’ın abisi Hikmet Yılmaz yaptığı açıklamada “Biz yıkarken gördük, sanki boynuna çamaşır ipiyle asılmış gibi iz var, her iki gözü patlamış, gözlerinden kan geliyor, burnu sanki tamamen kırılmış pamuklarla doldurulmuş, göğüs kısmında büyük bir şişkinlik ve morluk var sanki ağaç saplanmış gibi. Üst dudağı neredeyse bir avuç kadar şişmişti. Sağ ayak kısmı dikişliydi” ifadelerini kullandı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bunun üzerine yaptığı yeni açıklamada, hayatını kaybeden Ferhan Yılmaz’ın koğuşunda rahatsızlandığını, ardından önce Silivri Ceza infaz Kurumu Devlet Hastanesi’ne oradan da Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini kaydetti. Müdürlüğün açıklamasında Ferhan Yılmaz’ın 10 Nisan Salı günü saat 18.30’da Silivri Devlet Hastanesi, Genel Yoğun Bakım Servisinde tedavisi devam ederken Kardiyak Arest (Kalp Durması) sebebiyle vefat ettiği belirtildi.

‘DİYARBAKIR’DA YAPILAN SİLİVRİ’DE YAPILMIŞTIR’
Evrensel’den Meltem Akyol’un haberine göre Ferhan Yılmaz’ın yoğun bakım görüntüleri ailenin ‘işkence’ iddiaları doğrular nitelikte. Görüntüler üzerine gazeteye konuşan Ferhat Yılmaz’ın ağabeyi Hikmet Yılmaz, “Tam size dün anlattığım gibi. Görüyorsunuz siz de… Dudaklarını, burnunu. Bu kalp krizi geçirmiş birisinin görüntüsü mü? Bu görüntüye bakıp bu çocuk kalp krizi geçirdi diyebilir misiniz? Ne gıda zehirlenmesidir ne de kalp krizidir. Açık ve net kendini gösteriyor ki 90’lı yıllarda Diyarbakır Cezaevi’nde yapılan Silivri’de kardeşime yapılmıştır”

TANRIKULU: BUNUN GİBİ BİNLERCE VAKA VAR


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ferhan Yılmaz’ın ölümüyle ilgili iddiaları Meclis Genel Kurulu’nda dile getirdi. Kürsüye Ferhan Yılmaz’ın yoğun bakımdaki fotoğrafıyla çıkan Tanrıkulu, otopsi raporunun henüz çıkmadığını ama ölüm raporuna kalp krizinden öldüğünün yazıldığını söyledi. Tanrıkulu, “Bakın, bu, cezaevinde olmuş. Biraz vicdan varsa bunun nasıl bu hâle geldiğinin sorulması lazım. Sorulacağı yer de burası, Meclis. Bunun gibi binlerce vaka var” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top