Kampa girer gibi kuyruğa girdiler

Kampa girer gibi kuyruğa girdiler
Manisa’da TOKİ’nin bin 500 konutluk projesinden ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaya başvuru ücretini yatırmak için iki gün öncesinden sırada beklemeye başladı. Yanlarında yiyecek ve içeceklerini de getiren vatandaşlar...

Manisa’da TOKİ’nin bin 500 konutluk projesinden ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaya başvuru ücretini yatırmak için iki gün öncesinden sırada beklemeye başladı. Yanlarında yiyecek ve içeceklerini de getiren vatandaşlar geceyi bankanın önünde geçirdi.

Manisa’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Yunusemre Belediyesi’nin ortaklığıyla yapılan 5 bin 500 konutluk projenin bin 1500 konuttan oluşan ikinci etabına başvurmak isteyen vatandaşlar 8 Haziran Pazartesi günü açılacak bankanın önünde iki gün öncesinden sıraya girdi. Başvuru önceliğine göre 8 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında açık satışa sunulacak ev almak isteyen vatandaşlar, başvuru parasını ilk yatıran kişi olmak için geceyi bankanın önünde geçirdi.
Toplam 219 konutun satılacağı projede sona yaklaşılırken, ön şart ve kura olmadan başvuru önceliğine göre satışın yapılacak olması vatandaşları heyecanlandırdı. Banka önünde yakınları ile nöbetleşerek bekleyen vatandaşlar yanlarında yiyecek ve içecek de getirdi. Kendi aralarında yöntem geliştiren vatandaşlar, sırada durmayan kişinin hak iddia etmemesi için seçtikleri bir vatandaşa verdikleri imzayla yarım saatte bir yoklama aldı.
Konu sahibi olmak için sıraya girdiğini söyleyen Rıdvan Onbaşıoğlu, “Pazartesi günü saat 9’a kadar burada nöbet tutacağız. Geleceğimiz için buradayız. Gece için yanımızda bir şeyler getirdik” dedi.
SIRA YOKLAMASI ALINIYOR
Sırada bekleyen bir diğer vatandaş Mesut Zencir ise gece için kendisine banka önünde yer yaptığını, yastık ve yorgan getirdiğini belirterek, “Yaklaşık 40 saat sonra satışa açılacak. Bugün sabah 11’de gelip sıraya girenler var. Şu anda yaklaşık 30 kişi burada bekliyoruz. Bankanın diğer şubelerinde de sıraya girenlerin olduğunu biliyoruz. Şu an 10. sıradayım. İnşallah sıra gelirse evlerimizi alırız” ifadelerini kullandı.
Banka önüne ilk gelen kişi olduğu için sıra listesi tutma görevini yapan Taylan Tepeli de, “Gelen arkadaşa sıra numarası vererek kaydediyorum. Belli saat aralığında yoklama alıyoruz. Ben saat 11’de geldim. O saatten bu yana bekliyorum.Pazartesi sabah 8.30’a kadar nöbetleşerek beklemeye devam edeceğim” şeklinde konuştu.