Kampanya posteri ve videosu paylaşıldı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 8, 2023 / 09:54

Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter profiline “13. cumhurbaşkanı adayı” ifadesini ekledi. Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs’ta yapılması beklenen seçime ilişkin ilk kampanya posteri ve videosu da CHP milletvekilleri ile partinin hesaplarından paylaşıldı.

Posterde, “Ben Kemal, geliyorum” sloganıyla, yaşanan sarsıcı olaylardan kareler yer aldı. Birçok CHP’linin paylaştığı afişte yakılarak öldürülen trans kadın aktivist Hande Kader’e de yer verildi türbanlı bir öğrenciye de. Afişte ayrıca Ali İsmail Korkmaz, Enes Kara, Sinan Ateş, Andımız, 128 milyar dolar ve deprem vergileri nerede sorusu, sağlıkçılar, bacakları kesilen yavru köpek, Boğaziçi direnişi, depremde hayatını kaybeden kızının elini bırakmayan baba, çiftçiler ve Türk lirası da bulunuyor.

“BİRİLERİ VAR RUHUNU SATMAYAN”
Videoda ise rock müzik sanatçısı Şebnem Ferah’ın “Birileri Var” şarkısı fon olarak kullanıldı. Videoda Ferah “‘Birileri var, ruhunu, şerefini, zalimin gölgesine satmayan. Birileri var masumun nefesini koruyan. Yeter ki hep böyle kal” diyor. Kılıçdaroğlu’nun CHP grup toplantısı, Adalet yürüyüşü, Anıtkabir ziyareti, Altılı Masa toplantılarından görüntülerine yer verilen video “Kendine güven” mesajıyla başlıyor Kılıçdaroğlu’nun “Onların telefonları acı acı çalacak. Açtıkları telefonun ucunda bir ses duyacaklar. Ben Kemal geliyorum!” sözleriyle sona eriyor.

“BİR CUMHURİYET HİKAYESİ”
Partinin sosyal medya hesaplarından da Kılıçdaroğlu’nun hayatını ve siyasi kariyerini anlatan bir video yayımlandı. Video “Onunkisi bir cumhuriyet hikayesi. Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde büyüyen bir çocuğun, cumhuriyetin şefkatli ellerinde büyük bir devlet adamına dönüşmesinin hikayesi” ifadeleriyle başlayıp Kılıçdaroğlu’nun “Doğrul milletim, asla başını eğme, başlıyoruz” sözleriyle sona eriyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top