Kamu bu yıl 500 Togg alacak

Kamu bu yıl 500 Togg alacak
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Togg otomobili için kamu alım garantisi vereceklerini söylemişti. Garanti sayısının bu yıl 500 otomobil olduğu ortaya çıktı. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), tarafından üretilen...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Togg otomobili için kamu alım garantisi vereceklerini söylemişti. Garanti sayısının bu yıl 500 otomobil olduğu ortaya çıktı. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), tarafından üretilen elektrikli araçların, Nisan 2023'te trafiğe çıkması bekleniyor.

TOGG tarafından üretilen 30 bin elektrikli otomobilin, devlet kurumlarının kullanımına sunulması planlanıyor. Togg’un kamu tarafından alım sürecini Devlet Malzeme Ofisi (DMO) üstlenecek Kamu alım garantisi verilen TOGG’da takvim de netleşti. İlk etapta TOGG’un C segment SUV modeli, devlet kurumlarının araç envanterinde yerini alacak.

Sözcü'de yer alan habere göre, DMO’nun TOGG ile 2020'de imzaladığı protokole göre, 2023'te 500 adet "C-SUV" alımıyla başlamak üzere, toplam 9 bin 500 adet C-SUV, 15 bin 750 C-Sedan ve 4.750 adet C-MPV/VAN alımı planlandı. Ticari modelin alımı ile bu sayı 30 bini bulacak.