Kamuda vekillik için istifalar art arda geldi

Kamuda vekillik için istifalar art arda geldi
14 Mayıs’ta yapılacak milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa süresi dün sona erdi.AKAR’IN SAĞ KOLUDepremde binlerce kişinin hayatını kaybettiği Hatay’da Vali Rahmi Doğan’ın vekillik...

14 Mayıs’ta yapılacak milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa süresi dün sona erdi.

AKAR’IN SAĞ KOLU
Depremde binlerce kişinin hayatını kaybettiği Hatay’da Vali Rahmi Doğan’ın vekillik için istifa etmesine ilişkin eleştiriler sürerken Milli Savunma Bakanlığı’ndan dikkat çeken bir ayrılık yaşandı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yedi yıldır Özel Kalem Müdürü olan Tuğgeneral Remzi Albasan 40 yıldır hizmet ettiği TSK’dan emekliye ayrıldı ve AKP’den milletvekili adayı olmak için başvurdu.


HATAY’DA BİR İSTİFA DAHA
Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok yıkıma neden olduğu Hatay’da Vali Rahmi Doğan’ın ardından Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat da AKP’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrıldı. Hatay’da, depremler nedeniyle yıkılan eski devlet hastanesinde 72 vatandaş, Eğitim Araştırma ve Defne hastanelerinin yoğun bakımında 100’ü aşkın yurttaş yaşamını yitirirken hiçbir yetkili sorumluluğu üstlenerek istifa etmemişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI BÜROKRATLARI
Milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden ayrılanlar arasında Cumhurbaşkanlığı’nda çalışan bürokratların yanı sıra kaymakamlar, doktorlar, sendikacılar da yer aldı. Görevlerinden istifa eden isimler şöyle:
● Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve Yeni Türk Edebiyatı AHBV Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Şamlıoğlu AKP’den milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrıldı.
● Cumhurbaşkanı İdari işler Başkanlığı Müşaviri Zeki Korkutata Bingöl’den milletvekili adayı olmak için istifa etti.
● MKE Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa eden Ali Keskinkılıç, memleketi Karabük’te AKP’den adaylık başvurusunda bulundu.
● Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sporcu Yetiştirme Daire Başkanı Selçuk Çebi ile Artvin’in Hopa ilçesi Kaymakamı Gürkan Üçüncü AKP Trabzon Milletvekilliği için aday adayı oldu.
● Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can AKP’den Uşak milletvekili aday adayı oldu.
● Giresun İl Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Çalgan istifasını verdi.
● Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, AKP’den aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.
● RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Sarı, AKP’den seçime girebilmek için istifa etti.
● Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslıhan, AKP Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olmak için başvurdu.
● Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, milletvekilliği için görevinden istifa etti.
SENDİKACILAR
● Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Sendika Genel Başkanı Mehmet Balık ile Ar-Ge ve Dış İlişkiler Sekreteri Levent Akça’nın milletvekili adayı olmak için görevinden ayrıldığını duyurdu.
İBB’DEN AYRILANLAR
● İBB Meclisi CHP Grubu’ndan Orhan Çakır ile İYİ Parti Grubu’ndan Taylan Yıldız istifa etti.
GÖK YİNE ADAY
● Daha önce de CHP’den milletvekili adayı olan doktor Süleyman Gök, Şanlıurfa Milletvekili aday adayı olmak için kolları sıvadı.
● Erzincan Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik, CHP’den milletvekili aday adaylığı için oda başkanlığından ayrıldı.