Kamudan fahiş oranda artış: Et ve Süt Kurumu ete %48 zam yaptı

Kamudan fahiş oranda artış: Et ve Süt Kurumu ete %48 zam yaptı
Çarşı-pazarda etiket avına çıkan “fahiş fiyat timleri”ne ihbarımızdır: Et ve Süt Kurumu kırmızı ete yüzde 48 zam yaptı!Ekonomik buhran yaşayan Türkiye’de AKP-MHP koalisyonu, yüksek fiyatlarla ilgili üreticiyi, halcileri...

Çarşı-pazarda etiket avına çıkan “fahiş fiyat timleri”ne ihbarımızdır: Et ve Süt Kurumu kırmızı ete yüzde 48 zam yaptı!

Ekonomik buhran yaşayan Türkiye’de AKP-MHP koalisyonu, yüksek fiyatlarla ilgili üreticiyi, halcileri teröristlikle suçlamış, hayat pahalılığının faturasını onlara kesmeye çalışmıştı. Sonraki dönemde zincir marketler hedef haline gelmiş, onlara cezalar yağdırılmıştı. Ekonomi yönetimi, ekonomi politikalarını gözden geçirmek yerine etiket kontrolü yapacak timler kurarak hayat pahalılığıyla mücadele etmeye karar vermişti.

Kasap ve marketlerden birazcık daha ucuz et ve et ürünleri için saatlerce kuyrukta beklenen Et ve Süt Kurumu da zam fırtınasına yakalandı. Düşük gelirli ailelerin uzunca bir süredir sofrasında görmeyi unuttuğu ete kamu kurumu ESK yüzde 48 zam yaptı.

Temel gıda ürünleri arasındaki et, artık orta gelirli aileler için de hayal olmaya başladı. ESK’Da yüzde 48’lik zamla 1 kg kuşbaşının fiyatı 62 liradan 92 liraya çıktı. 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya yükseldi. Ramazan ayının yaklaşmasına kısa bir süre kala yapılan zam ile serbest piyasa fiyatlarının da yükselmesi bekleniyor.