Kamyonlar boş gitti

Kamyonlar boş gitti
Mansur Yavaş, deprem bölgelerinde yürüttükleri arama kurtarma faaliyetleri sırasında engellendiklerini ve bu nedenle kavga çıktığını söyledi, “‘Biz çıkardık’ moduna giriyorlar. Görüntüleri var elimde, bunları sonra...

Mansur Yavaş, deprem bölgelerinde yürüttükleri arama kurtarma faaliyetleri sırasında engellendiklerini ve bu nedenle kavga çıktığını söyledi, “‘Biz çıkardık’ moduna giriyorlar. Görüntüleri var elimde, bunları sonra paylaşalım” dedi.

Habertürk’ten Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Yavaş şunları söyledi:

KAMYONLAR BOŞ GİTTİ
“Kızılay’dan çadır satın almadım ama başka yerlerden satın almakta çok güçlük çektik. Zorlukla temin ettiğimiz 3 bin çadırı dağıttık. Halen yaptırmaya devam ediyoruz. Sabah 06.00 birinci günü AFAD toplantısı yapıyoruz. Kızılay da var. 35 kamyonumuz Hatay’a gidiyor. ‘Boş gitmesin Kızılay’ın çadırını gönderelim’ dedik. ‘Çok iyi olur’ dediler. Ama geri dönüş almadık. Bu kamyonlar maalesef boş gittiler.

150-200 BİN ÇADIRIN HAZIR OLMASI GEREKİRDİ
Ellerinde çadır varsa çok daha çabuk Hatay’a götürmüş olacaktık. Kızılay’ın ya da AFAD’ın elinde 150-200 bin çadırın hazır olması gerekir.

HEPSİNİ BİZ DE NOT ALDIK
Büyükşehirlerin hepsinde çok sayıda araç var. Karadeniz’de afet oldu. O ilin valisini aradım, ‘sayın valim nasıl yardımcı olabilirim’ dedik, ‘sağol başkanım komşu illerden yardım aldık’ dediler ve aramadılar. Kaymakam başladı ‘çabuk gidin sizlik bir şey yok’ dediler. Adeta siz niye geldiniz der gibi, böyle bir şey olabilir mi? Bunların hepsini biz de not aldık.

İSTEKSİZLİK VAR
‘Bu belediyeler görünmesin’ şeklinde isteksizlik var. Yöneticilerin isteksiz olmalarına inanamıyorum. Daha önceki depremde polis copuyla alındılar oradan ‘çabuk terk edin’ diye. ‘Biz çıkardık’ moduna giriyorlar. Neden büyükşehir logosundan korkuyorsunuz. Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP’nin, Mansur Yavaş’ın şahsı malı değil ki, kamu kuruluşu.

NE KARAR VERİLİRSE ONA UYACAĞIZ:
(Millet İttifakı adayı) Bu konu Altılı Masa’nın konusu. Ne karar verilirse biz o karara uyacağız. Sayın genel başkanların ortak iradesine karşı bir hareket yapmam mümkün değil, böyle bir şeye girmem asla.”