Kanada’da iki katilden biri ölü bulundu

Kanada’da iki katilden biri ölü bulundu
Kanada polisi, pazar günkü bıçaklı saldırıların şüphelilerinden birinin ölü bulunduğunu açıkladı. 31 yaşındaki Damien Sanderson’un cesedi bulunurken diğer şüpheli olan kardeşi Myles Sanderson’a henüz ulaşılmış...

Kanada polisi, pazar günkü bıçaklı saldırıların şüphelilerinden birinin ölü bulunduğunu açıkladı. 31 yaşındaki Damien Sanderson’un cesedi bulunurken diğer şüpheli olan kardeşi Myles Sanderson’a henüz ulaşılmış değil.

Saldırılar, ülkenin orta kesimlerindeki ücra Saskatchewan eyaletinde gerçekleşmiş, 10 kişi öldürülürken 18 kişi de yaralanmıştı. Emniyet yetkilisi Rhonda Blackmore, Damien’in cesedinin, incelenmekte olan evlerden birine yakın bir mesafede uzun çimenlerin arasında bulunduğunu, cesette görülür yara izleri olduğunu söyledi.

Henüz yakalanamayan Myles’ın da bireylere ve mülklere yönelik uzun ve kapsamlı bir sabıka kaydının olduğu belirtildi.

Bu, Kanada tarihindeki en fazla kişinin ölümüne yol açan saldırılardan biri oldu. Saldırılar en az 13 ayrı mekanda yapıldı. Polis yetkilileri iki şüphelinin fotoğrafını yayınladı ve halka bu kişileri görmeleri halinde saklanıp polisi aramalarını tavsiye etti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau saldırının “korkunç ve üzücü” olduğunu söyledi. Twitter hesabından bir açıklama yapan Trudeau, “Yüreklerimiz yakınlarını kaybedenler ve hastanedeki yaralılarla” dedi.