Kanada’da saldırgan dehşet saçtı

Kanada’da saldırgan dehşet saçtı
Kanada’da şokta. Ülkenin Nova Scotia eyaletine bağlı Portapique kasabasında silahlı bir saldırganın etrafa rastgele ateş açması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren ve bir benzin istasyonunda etkisiz...

Kanada’da şokta. Ülkenin Nova Scotia eyaletine bağlı Portapique kasabasında silahlı bir saldırganın etrafa rastgele ateş açması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren ve bir benzin istasyonunda etkisiz hale getirilen 51 yaşındaki saldırgan Gabriel Wortman’ın bir diş protezi kliniği ve çok sayıda gayrimenkulü bulunduğu aktarıldı.
Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP) Direktörü Brenda Lucki, geçen cumartesi gecesi Wortman’ın gerçekleştirdiği ve pazar günü öğle saatlerine dek süren saldırılarda, yaşamını yitirenlerin sayısının 16’ya yükseldiğini açıkladı. Olayın bir terör saldırısı olmadığını aktaran Lucki, saldırının yaşandığı bölgedeki arama kurtarma çalışmalarının ve soruşturmanın devam ettiğini, ölü sayısının daha da artabileceğini ifade etti. Wortman’ın, saldırıyı neden yaptığına dair şu ana kadar bir bilgiye ulaşılamadı. RCMP, eyalet tarihinin en kanlı saldırısı olarak nitelendirdiği olayla ilgili şu ana kadar detaylı bir açıklama yapmadı. Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP’nin Sözcüsü Lee Bergerman ise 12 saatten fazla süren operasyon sonunda, saldırganın ölü geçirildiğini aktardı. Bergerman, aldığı çağrı üzerine bölgeye giden 23 yaşındaki RCMP polisi Heidi Stevenson’ın da saldırganın kurşunlarına hedef olduğunu ve hayatını kaybettiğini ifade etti. Bergerman, olayda bir polisin daha yaralandığını ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.
Herhangi bir kişinin ağır yaralanması veya ölümü, cinsel saldırı ya da aile içi şiddet iddiaları, polisle ilgili olan ve önemli kamu yararı bulunan olayların soruşturulmasından sorumlu kısa adı SIRT olan Ciddi Olay Müdahale Ekibi, RCMP’nin operasyonu ile ilgili soruşturma başlattı. Kanada basını da saldırı sonrası yayınladığı haberlerde olayla ilgili çok sayıda soruya cevap ararken, polis de saldırı hakkında bilgisi olanlardan yardım istedi.