Kanal illüzyon

Kanal illüzyon
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın temeli atılacağı duyurulan ‘Kanal İstanbul’un bir illüzyon olduğunu söyledi. Başkan İmamoğlu, olarak şantiye sahasının kurulduğu Sazlıdere Barajı kıyısında yaptığı açıklamada,...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yarın temeli atılacağı duyurulan ‘Kanal İstanbul’un bir illüzyon olduğunu söyledi. Başkan İmamoğlu, olarak şantiye sahasının kurulduğu Sazlıdere Barajı kıyısında yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı’nın haberi var mı bilmiyorum” diyerek uyardı: “Bu temel atma töreni, Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı Yolu Projesi’dir.”
Başkan İmamoğlu, belediye seçimleri öncesinde “Kanal İstanbul Projesi’nin İstanbul’a çok ağır ve geri dönülemez felaketler yaşatacağını söyledim. ‘Karşı duracağım’ dedim. Halk da beni seçti” dediğini hatırlatarak İstanbulluların bu projeyi istemediğini hatırlattı.
“BİRİLERİ YİNE ALDATIYOR MU?”
İmamoğlu, yarın temeli atılacak projeyle ilgili bilgileri anlattı:
“Her ne kadar adına ‘kanal projesi temel atma töreni’ dense de açık kaynaklardan da ulaşılan bilgilere göre bu temel atma töreni, Kuzey Marmara Otoyolu’nun TEM Hasdal Kavşağı-Nakkaş Kavşağı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı Yolu projesi olduğu gözlenmektedir. Çok daha önceden planlanmış bir köprünün ayaklarını buraya dikmek suretiyle, ‘Kanal temeli attım’ demek, sadece siyaseten günü kurtarma gayretidir. Bugün Türkiye’nin gündeminde Kanal İstanbul diye garabet bir gündem olmasaydı dahi, bu köprü yapılacaktı. Son olarak, bu teknik bilgilerden Sayın Cumhurbaşkanı’nın haberi var mı, bilmiyorum. Biliyorsa, ‘temel atmış’ gibi yapacak. Yok biliyorsa; işte o daha kötü. Birileri, kendisini yine aldatıyor demektir.”

Bugüne kadar ülkemiz için doğru olanları yaptık, yine yapacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yarın temeli atılacak köprünün şantiye alanında açıklama yaptı. Bakan, kanal projesinin gençlere iş, ailelere aş olarak döneceğini iddia etti: “2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizdeki ülkemizin küresel bir lojistik merkez olması hedefi, gençlerimize iş, ailelerimize aş olarak dönecektir. Toplumsal ve ekonomik kalkınmanın temel dinamikleri olan bu hedeflerimize ulaşmada ise Kanal İstanbul kilit rol oynamaktadır. Kanal İstanbul halkımız için doğru olandır; Kanal İstanbul Türkiye için doğru olandır. Biz bugüne dek ülkemiz için doğru olanları yaptık, yine yapacağız.”

Köprünün künyesi

İBB Sözcüsü Murat Ongun da Twitter’dan projeye dair teknik bilgileri paylaştı:
Adı: Kuzey Marmara Otoyolu 8. Kısım
İhale tarihi: 30.06.2020
Yüklenici: REC Uluslararası İnş-RC Rönesans İnş.-Rns PPP Altyapı Tiv. AŞ İş Ortaklığı
Yapım: 3 yıl
İşletme 17 yıl
Yıllık gelir garantisi: 100 milyon Euro